Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Sendikaların iş bilmezliğini bir kez daha Türk memurlarının vicdanına bırakıyoruz”

Aksaray Türk Eğitim Sen

Aksaray Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Toprak geçtiğimiz günlerde Hakem Kurlu kararı ile Memur ve memur emeklilerinin zammına yönelik karar almıştı. Karara göre 2024 yılında ilk alt ayda %15 ikinci altı ayda %10, 2025 yılında ise ilk altı ayda %6 ikinci alt ayda %5 zam kararına varıldı.

Kamu görevlilerin Hakem Kurulu kararına yönelik açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Toplu pazarlık sürecinde heba edilen zaman ve emeğin kamu işveren tarafı temsilcilerinin çoğunlukta olduğu ve memurların 1-0 yenik başladığı bir hakem heyetine bırakılarak sorunlar ötelenmiştir” dedi.

Milyonlarca emekli memurların merakla beklediği kararın karşılığını alamadıklarını ifade eden Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Milyonların merakla beklediği refah payı emeklilerimizin 8.077 TL’lik ek ödemeden faydalanması yardımcı hizmetler, Bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, kira, ulaşım, ısınma ve yemek yardımı konuların çözülmek yerine havanda su dövülerek zaman boşa harcanmıştır. Resmi enflasyon tahminin %33 olduğu bir ortamda kamu çalışanlarına toplamsa % 25’lik bir artış yapılmasının memur ve emeklileri enflasyona ezdirmekten başka bir izahı yoktur” şeklinde konuştu.

Hakem Kuruluna yönelik söylemde bulunan Türk Eğitim Sen Başkanı Toprak; “Hakem Kurulunun 6 Kamu işveren tarafı 5 sendika tarafı temsilcisinden oluşan adaletsiz yapısıyla yeni bir karara imza atması ve kamu işveren tarafının sözünün üstüne söz söyleme şansının olmadığı bir kere daha görülmüştür. Diğer konfederasyonları dışlayarak masada sadece ben varım anlayışıyla hareket edenlerin ve kamu görevlilerini bir kez daha masada bırakanların bu işi beceremedikleri 7. Dönem toplu sözleşmede bir kez daha tescillenmiştir” şeklinde ifadesine yer verdi.

Memurların hakkını alamayan, ekonomik gelişmelerin faturasını memur ve emeklisine mal edildiğini vurgulayan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Toprak; “Geride kalan 6. toplu sözleşmede olduğu gibi 7. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri de yetkili konfederasyonun basiretsizliği ve iş bilmezliği ile hüsrana dönmüştür. Masada memurların hakkını alamayan yaşanan ekonomik gelişmelerin faturasını memur ve emeklilere mal edilmesine sessiz kalan yetkili ama yetersiz konfederasyonunun bu tavrını 6. Dönemden beri toplu sözleşme görüşmelerinde birbiri ardına fiyaskolara imza atan sözde yetkili sendikaların iş bilmezliğini bir kere daha Türk memurunun vicdanına bırakıyoruz” dedi.

Haber: Fatma Altınok