Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Turan Yaldır: Unutulan havalimanı projesi, bölgenin ekonomik canlanmasını sağlayabilir!

Aksaray İYİ Parti Milletvekili

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2024 yılı bütçesi için görüşmelerinde havalimanı hakkında görüşlerini bildirdi.

Aksaray iline 96 yılında bir havalimanı çalışmasının başladığını ve yüzde 50 seviyesinde geldikten sonra unutulmaya yüz tutmaya bırakıldığını dile getiren Milletvekili Yaldır, Aksaray ili ve çevresini kapsayacak bir havalimanı projesinin bölgeyi birçok açıdan kalkındıracağı yönünde Ulaştırma ve Altyapı Bakanına görüşlerini beyan etti.

Milletvekili Yaldır havalimanına yönelik yapıtı konuşmasında; “96 yılında Aksaray iline de bir havalimanı çalışması başladı. Yaklaşık yüzde 50 seviyesine geldikten sonra unutulmaya terk edildi ve geldiğimiz noktada Aksaray ilinin de sanayi gelişmesinin önündeki en büyük projelerden birisi havalimanı olur” dedi.

Adana ve Mersin illerinin ortaklaşa kullandıkları Çukurova havalimanı projesi gibi Aksaray ve çevre illerini kapsayacak bir havalimanı olması gerektiğini ifade eden Milletvekili Yaldır; “Nasıl ki Ordu ve Giresun arasına iki ilin ortaklaşa kullanabileceği, nasıl ki Adana ve Mersin illerinin ortaklaşa kullanabileceği Çukurova havalimanı yapılabiliyorsa bizim bölgemizde de Niğde- Nevşehir -Kırşehir ve Aksaray illerinin ortak noktasında otobanın çıkış noktasında bölgesel bir havalimanı yapılması bölgenin her noktada kalkınmasına büyük bir katkı sağlar” şeklinde konuştu.

Bölgesel bir havalimanı projesinin büyük bir katkı sağlayacağını düşündüğünü dile getiren Milletvekili Yaldır; “Avrupa başkentlerinden uçuş alabilen aynı zamanda havayolu yük taşımacılığı için gerekli altyapıya sahip dört ilin ortak nüfusu öğrencileri, gurbetçilerine baktığımızda yaklaşık 2 milyon sayısına ulaşmış durumda ve yaklaşık 5 milyon gibi turist ağırlıyor bölgemiz. Bu noktada yapılacak bölgesel bir havalimanının büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Haber: Fatma Altınok