Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TURAN BAHARAT’TAN KIŞ TAVSİYELERİ

kış aylarında nezle ve

kış aylarında nezle ve gripten korunmak isteyenvatandaşlar baharatçıların yolunu tutmaya başladı. bizde yenigün gazetesiolarak turan baharat’ın sahibi ramazan kuruöz’e misafir olarak bilgiler aldık.

kuruöz “30 yıldır bu sektördeyim. aksaray’ın ilk şifalıbitkiler baharatçısıyım. kış aylarında genellikle insanlar üst solunumrahatsızlığı nedeniyle buraya geliyor. nezle, grip, vücut kırgınlığı, halsizlikrahatsızlığı gibi şikâyetleri nedeniyle insanlar buradan şifalı bitkiler talepediyor.

en çok istenen baharat ıhlamurdur.  bu tür rahatsızlıklarla baş etmenin başaktörü diyebilirim. ihlamur haricinde kuşburnu da çok istenilen baharatlardanbiri. bunların yanı sıra ıhlamurla beraber zencefil, havlıcan, karanfil, tarçınbunların hepsi karıştırılıp güzel bir çay yapılabilir. mesela papatya, adaçayı,hibiskus dediğimiz bitkilerle de ayrı ayrı çay yapılabilir ya da hepsi birlikted e çay yapılabilir. bunlar insanların bağışıklık sistemini de güçlendirir.bağışlık sistemi güçlenen bir insan olay kolay kolay nezle, grip olmaz.bunların yanında takviye olarak meyve suları içmeleri de iyi olur. kış günün dehastalanan insanların bol bol sıvı gıdalar tüketmeleri lazım. c vitamini bolmeyvelerden yemeleri lazım.

bunların yanı sıra bizim tavsiye edeceğimiz. keçiboynuzupekmezi, andız pekmezi, üzüm ve dut pekmezi, bunlarda vücuda hem enerji verirhem de bağışıklığın güçlendirici özellikleri vardır.

en çok fayda verecek ürünlerden bir tanesi de propolisdediğimiz arının ürettiği bir hammaddedir. propolis en güzel bağışıklıkgüçlendirici vücut direncini arttırıcı ürünlerden bir tanesidir. polenlepropolis ve arı sütü bir araya geldi mi mükemmel bir kış günü yiyeceği olur.

nane limon karışımımızda var ama insanlar evde kendileriyapmaları daha faydalı. ama buna benzer bir karışım istiyorsanız tavsiyemizböğürtlen, kızılcık, narçiçeği, kuşburnu dörtlü bir karım çayımız var. biz bukarışımı toz haline getiriyoruz ve içinde hiçbir kimyasal ya da şeker olmayanbir karışım tamamen doğal bir karışımdır.

fiyatlarımız yaparak ıhlamurun kilosu 100 tl.

ada çayının demeti 4 tl. bir de paket olanı var 5 tl.

kuşburnunun kilosu 15 tl narçiçeğinin kilosu 25 tl.

böğürtlenli kokteyl çayın kilosu 50 tl.

yine kış çayı kokteyli dediğimiz defne ıhlamur, okaliptusyaprağı, altın otu, papatya, hatmi gül gibi 21 çeşit baharattan oluşan karışımçayımızda 50 tl

bu seneki fiyatlarımız normal çok yüksek değil “dedi.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,
Sıradaki Haber Kaçakçılara Ağır Darbe: Aksaray’da 5.7 Milyon TL Değerinde kargo tırında Tütün Ele Geçirildi!