Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK tarafından açıklanan veriler göre büyük ölçekli girişimler önem arz ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından girişim özelliklerine göre uluslararası hizmet ticareti istatistikleri verileri yayımlandı. Yayımlanan verilere göre; 2021 yılında hizmet ihracatının yüzde 58,7’sinin, hizmet ithalatının ise yüzde 55,4’ünün büyük ölçekli girişimler tarafından yapıldığı görüldü.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre, hizmet ihracatının yüzde 7,1’ini yapan 1-9 çalışanı olan mikro ölçekli girişimlerin, toplam hizmet ihracatı yapan girişimlerin içerisinde yüzde 69,2’sini oluşturduğu görüldü. Çalışan sayısı 10-49 kişi olan küçük ölçekli girişimlerin hizmet ihracatındaki payı yüzde 15,7 iken 50-249 kişi olan orta ölçekli girişimlerin payı ise yüzde 18,3 oldu. Hizmet ihracatı yapan girişimlerin yüzde 2,4’ünü oluşturan 250 ve daha fazla kişinin çalıştığı büyük ölçekli girişimlerin ise hizmet ihracatının yüzde 58,7’sini oluşturduğu görüldü.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre hizmet ihracatının yüzde 67,9’unu ulaştırma ve depolama faaliyetindeki girişimler tarafından gerçekleştirildi.

Toplamda 34 milyar 728 milyon dolar olan hizmet ihracatının 23 milyar 579 milyon doları ulaştırma ve depolama faaliyetindeki girişimler tarafından gerçekleştirirken, bilgi ve iletişim faaliyetindeki girişimlerin hizmet ihracatı 3 milyar 62 milyon dolar olarak yansıdı. Hizmet ihracatında 2 milyar 935 milyon dolar imalat sanayiindeki girişimler tarafından yapılırken ana faaliyeti finans ve sigortacılık olan girişimlerin hizmet ihracatı 1 milyar 385 milyon dolar olarak yansıdı.

Haber: Ağustos Gerçe