Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı; Türkiye’de yurt içi fiyat endeksi verileri ne oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yurt içi üretici fiyat endeksi verilerini yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’de 2023 Aralık ayında yıllık yüzde 44,22 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan verilere göre yurt içi üretici fiyat endeksi verileri belli oldu. Buna göre 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,14, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 44,22, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,22 ve on iki aylık ortalamalara göre ise yüzde 49,93 oranında artış gösterdiği görüldü.

TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında sanayinin dört asıl sektörünün yıllık değişimleri de merak konusu oldu. Buna göre; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 65,59 artış, imalatta yüzde 53,68 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 29,69 azalış ve su temininde yüzde 66,97 artış olarak gerçekleştiği görüldü.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 2,00 artış, imalatta yüzde 2,00 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 11,40 azalış ve su temininde yüzde 7,34 artış olarak gerçekleştiği görüldü.

Türkiye’de yurt içi üretici fiyat endeksi verileri kapsamında yayımlanan değerlere göre yıllık azalış gösteren tek sektör elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme oldu. TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında; madencilik ve taş ocakçılığı ürünleri yüzde 84,96, basım ve kayıt hizmetleri yüzde 70,67, motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork yüzde 70,34 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler olarak kaydedildi.

Haber: Ağustos Gerçe