Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı, Tarımsal girdi fiyat endeksi aylık 1,39 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenli olarak yapılan araştırmalar kapsamında tarımsal girdi fiyat endeksinin 2024 yılı Ağustos ayı veriler açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

TÜİK’ten elde edilen veriler kapsamında tarımsal girdi fiyat endeksi yılık yüzde 33,25 artarken aylık ise 1,39 arttığı kaydedildi.

Bu kapsamda 2024 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre tarımsal girdi fiyat endeksi yüzde 1,39 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,33 artış gerçekleşti. Buna göre bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,25 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 43,15 artış yaşandı.

Tarımsal girdi fiyat endeksinin ana gruplarına bakıldığında ise durum, bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 0,99 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 3,75 artış gerçekleşti. Buna karşılık bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 30,90 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 48,51 artış görüldü.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt gruplar incelendiğinde ise, yüzde 74,09 artış ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt gruplarında ise yüzde 4,62 artış ile tohum ve dikim materyali olduğu kaydedildi.

Fatma Altınok