Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı; İşte Türkiye’nin dış ticaret istatistikleri!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dış ticaret istatistiklerine dair verileri yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre 2023 Kasım ayına dair dış ticaret istatistikleri verilerinde ihracat birim değer endeksi yüzde 0,2 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan veriler kapsamında; ihracat birim değer endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,2 oranında arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 1,0 artış gösterirken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 5,9, yakıtlarda yüzde 19,0 azaldı ve imalat sanayinde ise (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 1,7 oranında artış gösterdi.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre; ihracat miktar endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,0 oranında artış gösterdi. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 6,1 oranında artarken, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 4,1 azaldı. Bu oran yakıtlarda ise yüzde 52,6 artarken, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 1,3 oranında azaldı.

Haber: Ağustos Gerçe