Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı; İnşaat maliyet endeksi veriler belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre Türkiye’de inşaat maliyet endeksi verileri belli oldu. TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre inşaat maliyet endeksi verileri yıllık yüzde 66,49 oranında artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında inşaat maliyet endeksi belli oldu. Buna göre; İnşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 oranında artış gösterdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 66,49 oranında artış gösterdi. Bir önceki aya göre malzeme endeksi ise yüzde 2,06 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,19 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 53,46 oranında artış gösterirken, işçilik endeksi ise yüzde 110,77 artış gösterdi.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre; Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1,87 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,06 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,55 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,28 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 52,38 arttı, işçilik endeksi yüzde 110,73 arttı.

Haber: Ağustos Gerçe