Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı; Hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,3 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenli olarak hazırlanan raporlar kapsamında hizmet üretim endeksinin 2024 yılı Nisan ayı verileri açıklandı.  TÜİK raporuna göre, hizmet üretim endeksi yıllık yüzde 2,3 artarken aylık ise yüzde 2,2 azaldığı kaydedildi.

Bu kapsamda, 2024 yılı Nisan ayında hizmet üretim endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,7 artarken konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde10,4 arttı. Ayrıca bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 1,0 arttı, gayrimenkul hizmetleri yüzde 1,3 azalırken, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 6,8 azaldı. Buna karşılık idari ve destek hizmetleri ise yüzde 3,8 arttığı görüldü.

2024 yılı Nisan ayında hizmet üretim endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 azaldığı görüldü. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 2,1 azalırken konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 3,2 arttı. Bununla birlikte bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 5,7 azalırken, gayrimenkul hizmetleri yüzde 9,6 azaldı. Ayrıca mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 5,5 azalırken, idari ve destek hizmetleri ise yüzde 1,7 azaldığı kaydedildi.

Hakan Hidayet Deniz