Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜİK açıkladı; Aksaray’da dış ticaret istatistikleri şaşırttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dış ticaret istatistiklerine dair verileri yayımladı. TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre Kasım ayında ihracat yüzde 5,2 oranında, ithalat ise yüzde 5,7 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine yayımlandı. Yayımlanan bu verilere göre; ihracat 2023 yılı Kasım ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 artarak 22 milyar 999 milyon dolar olarak kaydedilirken, ithalat ise yüzde 5,7 oranında azalarak 28 milyar 916 milyon dolar olarak gerçekleştiği görüldü.

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre Ocak-Kasım dönemine ait ihracat ve ithalat rakamları belli oldu. Buna göre; Ocak Kasım döneminde Türkiye’de ithalat yüzde 0,5 oranında aratarak 332 milyar 736 milyon dolar seviyesinde, ihracat ise yüzde 0,7 oranında artarak 232 milyar 810 milyon dolar seviyesine ulaştı.

TÜİK tarafından yayımlanan veriler kapsamında Aksaray’da gerçekleşen dış ticaret istatistikleri de merak konusu oldu. Yayımlanan verilere göre Aksaray’da Kasım ayında ihracat yüzde 47,8 oranında azalırken ithalat ise yüzde 160,4 oranında ciddi bir artış gösterdi.

Haber: Ağustos Gerçe