Kumbuzoğlu, geçen yıl yaşanan trafik kazalarında kural ihlallerinin yüzde 47,2’sinin aşırı hız kaynaklı olduğunu vurgulayarak, “Lütfen trafik kurallarına uyalım, hız yapmayalım!” dedi.
Vali Kumbuzoğlu ayrıca, denetimlerin sadece karadan değil, havadan da sürdürüleceğini belirtti. “13 günlük süreçte hava araçlarımız ülke genelinde toplam 6 bin 339 saatlik denetim yapacak. Amacımız daha çok ceza yazmak değil; denetimler arttıkça kazalar ve can kayıpları azalıyor. Hedefimiz, trafikte sıfır can kaybı.” ifadelerini kullandı.
Toplamda 68 bin 829 polis ve jandarmanın görev alacağı bu kapsamlı trafik güvenliği uygulamalarında amaç, vatandaşların kazasız ve sağlıklı yolculuk yapmasını sağlamak.
Vali Kumbuzoğlu, “Bütün sürücülerimize kazasız, belasız yolculuklar diliyorum. Aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi