Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Trafikte Minik Yolculara Büyük Ders: Aksaray’da Eğlenceli Trafik Bilinci Etkinlikleri!

Aksaray’da Karayolu Güvenliği ve

Aksaray’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında Aksaray Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Aksaray Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından ilk ve ortaokul öğrencileri ile bir araya gelindi.

 

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası her yıl düzenli olarak Mayıs ayının ilk haftasında kutlanıyor. Trafik Haftası kapsamında Aksaray’da Trafik jandarma ve Polis ekipleri tarafından öğrencilere açık havada trafik eğitimi verildi.

Trafik Polisi ekipleri tarafında anaokulu, ilkokulu öğrencilerine trafik bilinci aşılamak için eğitim verdi. Öğrencilerin hem eğlendiği hem de öğrendiği etkinlikte polis ekipleri küçük yaşlardaki çocuklara trafik güvenliği bilinci aşılamak amacıyla çalışma gerçekleştirdi. Polis ekipleri, öğrencilere videolu sunum ile birlikte parkurlarda trafik güvenliği eğitimi verdi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Başkomiseri Gürsel Yalvaç, etkinliğe yönelik yaptığı açıklamasında; “Biz burada toplumda trafik bilincini oluşturmak ve bu toplamda trafik bilincini küçük yaşlarda başladığını değerlendirerek burada ilk ve ortaöğrenim gören öğrencilerimize temel trafik eğitimi,  emniyet kemeri kullanımı,  trafikte kural ihlallerinin nelere yol açabileceği, bunlar hem video slayt hem de bisikletlerimiz vasıtasıyla oluşturduğumuz   parkurda trafik eğitim parkımızda,  eğitimlerini veriyoruz” dedi.

   

Trafik kazalarının en aza indirmesi için vatandaşları bilinçli olmaları gerekliğini ifade eden Başkomiser Yalvaç; “Nüfusun artışıyla birlikte taşıt sayınında artması bilindiği üzere trafik güvenliğin önemli bir nokta haline getirmektedir. Toplumdaki bu farkındalığı oluşturmak için tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her Mayıs ayının ilk haftası Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır.  Bizler trafik polisleri olarak, trafik jandarması olarak paydaş kurumlarımızla birlikte trafik güvenliği açısından yapılması gereken tüm işleri gece gündüz demeden yapmaktayız. Tabi ki biz meydana gelen kazaları bunların sonucunda meydana gelen ölümlü kazaları, yaralanmaları,  daha ileri boyuttaki sakatlanmaları en aza indirgemek için elimizden geleni gece gündüz demeden yapıyoruz.  Yalnız bizim hedefimize ulaşmamızda bizlere en büyük destekçi tabi ki vatandaşlarımız. Herkesin trafik bilinci sorumluluğunu, trafik güvenliği sorumluluğunu üstlerine alarak trafikte karşılıklı saygı içerisinde, karşı tarafında alması gereken tedbirleri alarak bunları en aza indirgeneceğini düşünüyorum.  O yüzden toplumumuzda trafik bilincini aşılamaya çalışıyoruz.  Bizlere yardımcı olacak vatandaşlarımızdan da bizim talebimiz trafik kuralarına son derece riayet ederek ihlalleri en aza indirmeleri bunun soncunda medyana gelen kazaların en aza indirgemeleri olacaktır” şeklinde konuştu.

Başkomiser Yalvaç konuşmasının devamında ise; “Anasınıfı öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Biz sadece trafik haftasında yapmıyoruz bunu,  Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde haftanın her günü burada belirli okulların öğrencilerini davet ederek eğitimlerimizi tamamlıyoruz.  Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın trafikte daha bilinçli davranmasını trafik kuralarına riayet etmesi temennisi ile tüm vatandaşlarımızın ve trafik camiasının Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını kutluyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler çok keyifli anlar yaşadıklarını ifade ederek trafik konusunda aldıkları eğitimler hakkında konuştu. Trafik kurallarını öğrendiklerini dile getiren öğrenciler trafiği daha yakından tanıdıklarını ifade etti.

Fatma Altınok