Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TRAFİK IŞIKLARI KONUŞACAK

aksaray belediyesi ulaşım hizmetleri

aksaray belediyesi ulaşım hizmetleri müdürlüğünce, görmeengelli bireyler için sesli sinyalizasyon sistemini hayata geçirdi. İlk olarakebufeyz elçibey caddesi üzerindeki tiyatro önünde bulunan dörtlü kavşaktauygulanan sesli sinyalizasyon, görme engellilerin yürüme ve bekleme sorunlarınıortadan kaldıracak.

aksaray belediyesi engelli vatandaşların engellerinikaldırmak için sosyal alanda yaptığı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi. aksaray’dailk kez görme engelliler için tiyatro kavşağına trafik lambalarına seslisinyalizasyon sistemi kuruldu.

aksaray belediyesi ulaşım hizmetleri müdürlüğü ekiplerincekurulan “akustik sesli yaya uyarı cihazı” görme engellilerin yollarda bağımsızolarak yürüyebilmesi ve kavşaklarda karşıdan karşıya geçebilmesine olanaksağlıyor. Çünkü trafik lambalarına kurulan cihaz, trafik ışıklarının renginisöylediğigibi o anda bekleyen kişiye güvenle geçebilecekleri yada durmaları gerektiğiniyönünde uyarıları da bulunuyor.

görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak, yayageçişlerinde onlara kolaylık sağlamak için böyle bir proje başlatılmasıtalimatı verdiğini açıklayan başkan yazgı, “bu yeni başlayan uygulamamız ileengelli vatandaşlarımızkendilerini güvendehissetmelerini ve rahatedebilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

uygulamaya başlatılan sinyalizasyon sistemini deneyen görmeengelli yusuf İzzet oğuz ve ayhan yumuşak, aksaray’da böyle bir hizmetin sunulmasındanbüyük bir mutluluk duyduklarını belirtiler. sistem sayesinde başkasının yardımıolmadan karşıdan karşıya geçenyusuf İzzet oğuz ve ayhan yumuşak, kendilerinigüvende hissettiklerini belirtti. ayrıca duyarlı yaklaşıp isteklerini bir haftagibi bir kısa sürede yerine getiren başkanı haluk Şahin yazgı’ya teşekkürettiler.

beyazay derneği başkanı mustafa kayıhan erbaş bu sistem ilebirlikte bir görme engellinin karşıdan karşıya geçmek için birini beklemekdurumunda kalmayacağını ifade etti.bu sistemin birçok kolaylığı beraberindegetirdiğini kaydeden erbaş, “görme engelli arkadaşımız yolun karşısına geçmekistediklerinde zor anlar yaşıyordu. akan trafikte tehlikelerle karşı karşıyakalıyorlardı. engelli dernek temsilcileri olarak belediye başkanımız halukŞahin yazgı ile görüşerek ülkemizin birçok noktasında kullanılan sesli trafikışığı yerleştirilmesi talebinde bulunduk. bu talebimiz de yerine getirildi.sistem, ışığın rengine göre ses çıkararak engelli kardeşlerimizi uyaracak.hayat artık daha kolay ve daha anlamlı olacak. bu çalışma bizim için çokönemliydi. bizim sesimizi duyan başta aksaray belediye başkanı haluk Şahinyazgı ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İl genelindeki yaygınlaştırılması planlanan ancak önceliklepilot bölge olarak tiyatro kavşağı’nda uygulanan akustik sesli yaya uyarıcihazından sağlıklı verim alınması durumunda, diğerkavşak ve yaya geçitlerine de aynı sistemden takılacağı belirtildi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Beyşehir ilçesinde otomobille çarpışan
Sıradaki Haber Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü