Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TRAFİK GÜVENLİĞİ TOPLANTISIYAPILDI

karayolu trafik güvenliği stratejisi ve eylemplanı

karayolu trafik güvenliği stratejisi ve eylemplanı koordinasyon kurulu toplantısı vali aykut pekmezbaşkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

toplantıda kurulda yer alan emniyet müdürlüğü,jandarma komutanlığı, milli eğitim müdürlüğü, aksaray Üniversitesi, sağlıkmüdürlüğü, müftülük, aksaray belediye başkanlığı, bilim sanayi ve teknoloji İlmüdürlüğünün ‘karayolları trafik güvenliği stratejisi ve eylem planı’çerçevesinde yaptıkları çalışmalar değerlendirildi.

vali aykut pekmez trafik altyapısının düzenlenmesi, eğitimve denetim çalışmalarının son yıllarda arttırılmasına rağmen istatistiklerebakıldığında kazalar ve ölüm oranlarında istenilen olumlu sonucaulaşılamadığını söyledi.

bölünmüş yollara rağmen meydana gelen kazalar, emniyetkemeri ile ilgili yapılan eğitimler ve uyarıcı yayınlara rağmen kemer kullanımoranının istenilen seviyede olmamasının yapılan çalışmalarda bir eksiklikolduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan vali pekmez; “yaya geçidinde yaya varkenaracın durması gibi bir alışkanlık maalesef yok. kuralı koymak ve uygulamaknoktasında bir sıkıntımız var. bu noktada hepimize görevler düşüyor.buolumsuzlukları azaltmak mümkünse ortadan kaldırmak için hep beraber çalışmayadevam edeceğiz’ dedi.

aksaray emniyet müdürlüğü trafik tescil denetleme Şubemüdürü3.sınıf emniyet müdürü nail sevgican tarafından yapılan sunumda emniyetmüdürlüğü sorumluluk alanı içerisindeşehirci ve şehirlerarası yollarda meydanagelen trafik kazaları ile jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafikkazaları ile kazaların önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiverildi.

aksaray’da tescilli araç sayısındaki artışa dikkat çekensevgican; 2017 yılında 116 bin 307 tescilli araç bulunan aksaray’da bu sayının 2018yılında 122 bin 712’ye ulaştığını; tescil işlemlerinin noterlere,sürücü belgesiişlemlerini ise 31 mart 2018 tarihi itibariyle de nüfus müdürlüğünedevredildiğini aktardı.

toplantıda aksaray belediyesi ulaşım hizmetleri müdürü hurşitbozkurt ise yaptığı sunumda belediye tarafından trafik hizmetleri konusundayapılan çalışmalarla ilgili kurula bilgi verdi.

vali pekmez kurul üyelerine söz vererek aksaray’da trafikkonusunda yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüşlerini aldı. eğitim ve denetimçalışmalarının 2018 yılında da devam edeceğini kaydeden vali pekmez; ilgili herkurumun kendi görev alanı içerisinde faaliyetlerini sürdüreceğini, eylem planıdoğrultusunda kurumlar arası koordinasyonun en üst düzeyde sağlanarak bu konudayapılacak çalışmalara destek olacağını ifade etti.

güvenli trafik için sürücülerde uyarıda bulunan valipekmez; sürücülerden kendilerinin ve yayaların güvenliği için gerekli olankurallara uymalarını istedi. 

vali aykut pekmez başkanlığında yapılan karayolu trafikgüvenliği eylem planı koordinasyon kurulu toplantısına vali yardımcısı kubilayant, İl emniyet müdürü ali karabağ, İl jandarma komutanı albay fuatanık,  belediye başkan yardımcısı serdar baydar, aksaray kaymakamadayları fatmagül dalmış, hacı osman Ökelekli, İl sağlıkmüdürü cenizhan kılıçaslan, İl Çevre ve Şehircilik müdürü hüsnüyıldız, bilim sanayi ve teknoloji müdürü refik tezcan, milli eğitim müdürü hacıÖmer kartal, müftü vekili yaşar zengin, aile ve sosyal politikalar müdürüİsrafil aktürk, afet acil durum müdürü cezmi türkmen, 112 acil Çağrı merkezimüdürü cumali akbulut, karayolları 38. Şube Şefi mustafa doğan, minibüsçülerodası başkanı veysel Öztürk,  katıldı. 

 haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Ankara’nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya
Sıradaki Haber Silahlı saldırıyla uğrayan kişi hayatını kaybetti