Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Torunumun ölü veya diri bulunmasını istiyorum”

Aksaray’da 3 Eylül Pazar

Aksaray’da 3 Eylül Pazar akşamı yaşanan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde şehrin merkezi de dâhil olmak üzere pek çok noktada taşkın yaşanmıştı. Yaşanan sel felaketinde Hayriye Balcan isimli kadının, 3 aylık bebeği Asel Balcan, selde annesinin kucağından kayarak kaybolmuştu.

Sel felaketiyle ilgili Kireçlik mevkiinde bulunan Melendiz Çayı’nda başlatılan arama kurtarma çalışmaları, Asel bebeğin kaybolmasının üzerinden 38 saat geçmesiyle kanalda ve karada devam ediyor. 16 dalgıç ve 250 saha çalışanın aktif biçimde aradığı 3 aylık bebek Asel Balcan’dan haber gelmesi bekleniyor. Bölge olarak genişletilen arama çalışmalarında ekipler “sondalama” yöntemiyle Asel Balcan’ı aramaya devam ediyor.

Kaybolan bebek Asel Balcan’ın dedesi Hanefi Balcan, Yenigün Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Torunumun ölü veya diri bulunmasını istiyorum” dedi.

Hanefi Balcan açıklamasının devamında; “Torunumun bulunmasını istiyorum. Ekipler şu an arama yapıyorlar ama biz çocuğumuz ölü de olsa diri de olsa bulunup bize teslim edilmesini istiyoruz. Sel felaketi haddinden fazla bir şekilde olduğu için bizim de elimizden bir şey gelmiyor ama tabii ki devlet erkanından, yetkililerden bu mücadeleyi bırakmamalarını ve torunumun bir an önce bulunmasını istiyorum” dedi.

Sel felaketi hakkında bilgi veren Hanefi Balcan, “Pazar günü saat 9 civarlarındaydı. Ben dükkanımı kapattım, Balcanlar Doğalgaz olarak iş yerlerimiz var. Servisteki oğlumu aradım “neredesin?” dedim. “Baba, Doğantarlanın oradayım geliyorum” dedi. “Aman dikkat et oğlum” dedim. Ancak büyük oğlum gelinimle birlikte Güzelyurt ilçesinden gelirken, Sevinçli civarlarında bir petrolde duruyorlar. Suyu görüp bekliyorlar ancak arka taraftan gelen yüklü miktardaki su bunları önüne katıp götürüyor. Arabanın içerisinde Nazif Balcan, Hayriye Balcan ve bir de torunum vardı. Biz gece geldiğimizde ben evden çıkmadan, AFAD’ı, polisi, itfaiyeyi, jandarmayı aradım. Ben geldiğimde AFAD’dan 3 kamyonet geldi, içinden 3 kişi indi. Benim geldiğimde bir polis ekibi, bir ambulans bir de AFAD vardı burada. Gelinim otların arasından çıktı geldi, oğlumu da nehrin öbür tarafından bulduk. Şimdi ise torunumu bulamıyorum. Yetkililer ellerinden gelen yardımı yapıyorlar ama daha da yardım etmelerini istiyorum” dedi.

Haber: Ağustos Gerçe