Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOPRAĞIN KIYMETİ BİLİNMELİ

aksarayvalisi aykut pekmez’in eşi

aksarayvalisi aykut pekmez’in eşi yeşim pekmez baymış köyü’nü ziyaret etti. 

tarımve hayvancılık faaliyetlerinin yoğun olarak yapıldığı köylere şehirlerdengöçlerin artış gösterdiğini belirten pekmez; toprağın kıymetinin iyi bilinmesigerektiğini söyledi.

baymışköyü muhtarı emin arıbaş ve eşinin daveti üzerine beraberinde adli yargı adaletkomisyonu başkanı seyfullah sarıgül’ün eşi semiha sarıgül, emniyet müdürü alikarabğa’ın eşi rehyan karabağ, aile ve sosyal politikalar İl müdürü İsrafilaktürk ve eşi türkan aktürk ile baymış köyünü ziyaret eden yeşim pekmez ,muhtar arıbaş ve köyde yaşayan kadınlarla görüştü.

kışekmeği yapan kadınları ekmek pişirdikleri tandır evlerinde ziyaret ederek birsüre sohbet eden yeşim pekmez köyün genel durumu hakkında köy muhtarıarıbaş’tan bilgi aldı.

baymışköyü’nün aksaray’ın yazlığı gibi olduğunu belirten muhtar arıbaş yaklaşık 130hanenin aksaray’da yaşayan ancak baymış köyünde meyve veya sebze bahçesi kurankişilerden oluştuğunu söyledi.

verimlitarım arazileri ve sarımsağı ile ünlü köylerinin eksik ve ihtiyaçlarını ilgilidevlet kurumları tarafından giderildiğini ifade eden arıbaş okuryazarlık oranıoldukça yüksek olan köylerinde ailelerin yükseköğrenime çok büyük önemverdiğini çeşitli meslek dallarında kamuda çok sayıda baymış köyünden bürokratbulunduğunu söyledi.

yeşimpekmez ; devletin imkânları ölçüsünde köylerin ihtiyaçlarını gidererekeksikliklerini tamamladığını, köylerin her alanda gelişmeye devam ettiğinibelirtti.

yakındanilgilenerek bir süre sohbet ettiği kadınlardan günlük yaşamlarında yaptıklarıişler hakkında bilgi alan pekmez; köy yaşamının gerekleri olduğunu bunun içinsürekli hareket halinde olan kadın ve erkeklerin şehir yaşamında hayatınısürdüren kişilere göre daha sağlıklı olduğunu söyledi.

tarımve hayvancılığın gelişmesi ile köyde yaşayan vatandaşların ekonomik olarak dahaiyi duruma kavuştuğunu vurgulayan pekmez; şehirlerden köylere geri dönüşlerinciddi oranda artış gösterdiğini belirtti.

kısasüre önce bir kız çocukları olan köy muhtarı emin arıbaş ile eşi merve arıbaş’ıtebrik eden yeşim pekmez arıbaş ailesi ve komşularına teşekkür etti.

ziyarettenbüyük memnuniyet duydukların belirten kadınlar yeşim pekmez’e teşekkür ettiler.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'ın geçmiş dönem milletvekillerinden Ayhan
Sıradaki Haber Önceki dönem Milletvekili Ayhan Erel’in Acı Kaybı!