Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toprağın gizemli dünyası: Aksaray’da Bilim Merkezi sera alanıyla çocukları büyülüyor!

Aksaray Belediyesi organizasyonu ile

Aksaray Belediyesi organizasyonu ile hayata geçirilen projeler arasında yer alan Bilim Merkezi içerisinde çocukların toprak ile tanışmaları ve toprak ile uğraşabilmeleri hedefleniyor.

Aksaray Bilim Merkezi içerisinde yer alan ufak sera alanı kapsamında çocuklar gözetmen eşliğinde diledikleri gibi ekip biçme işlemi yapabiliyor. Bilim Merkezi’nde çocukların sanattan bilime ve tarıma kadar merak duydukları ve uygulamalı olarak yapmak istedikleri faaliyetlere dair pek çok atölye hizmet veriyor.

Çocukların el emeklerinden çıkan sera ürünleri de bu kapsamda yer alıyor. Aksaray Belediyesi tarafından yapılan paylaşım ile Bilim Merkezi’nde kurulan sera alanında çocukların ekip biçtikleri toprağın ürün verdiği görüldü. Çocuklara hem sanata, hem bilimi sevdiren Bilim Merkezi, aynı zamanda sera alanı ile de daha fazla çocuğun ilgisini çekmeye devam edecek.

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer; “Bilim, Sanat ve Teknolojinin yanı sıra; Aksaray Bilim Merkezimizdeki seramızda çocuklarımıza ”Tarım, Toprak, Tohum” konularında da eğitimler veriyoruz. Hepsinin emeğine sağlık” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe