Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOHUMCULUK ’DA İSRAİL’E MUHTAÇ KALMAYACAĞIZ

aksaray’ın laleli mahallesinde ikamet

aksaray’ın laleli mahallesinde ikamet eden lalebağlarıolarak da bilinen 40 yılı aşkın süredir çiftçilik ve yetiştirdiğiürünleri satış işleriyle meşgul olan kasım Ülger, yerli üretilen sebzelere vemeyvelere ilgi her geçen gün daha da artıyor dedi.

40 yılı aşkın süredir tarım sektöründe yer alan Ülger, 10dekar yerden yılda 25 bin tl ciro elde ediyor. 10 bin tlye yakın masrafediyoruz 15 bin tlkazancımız oluyor. dedi.

kilosu 5 tl

Çiftçi Ülger, domates, salatalık, biber, patlıcan gibiürünler ekiyoruz.  bu ürünleri aksaray içpazarında (pazarlarda) satıyoruz. bazen de toptan veriyoruz. esnaflarınayaklarına giderek satış yapıyoruz. yerli salatalık lale bağında yeni çıkmayabaşladı. kilosunu toptan 3 tl’ye perakende ise 5 tl’ye satıyoruz.

türkiye’nin yeni gözdesi alaturka

Şuanda yetiştirdiğimiz domates alaturka adında, bunutürkiye yeni geliştirdi. 3 tane hibrit domatesi yetiştirdi. Ülke olarak allahizin verirse, bu tohumculuk konusunda İsrail’e muhtaç kalmayacağız” dedi.

bizim tek korkumuz dolu

yerli üretimde en çok yağış şekillerinden dolu’dankorktuklarını dile getiren Ülgen, bu yıl ülkemiz genelinde olduğu gibiaksaray’ımızda da istenilen düzeyde yağış alınamadı. ancak son 1 aydır sürekliyağış alıyoruz. ancak dolu yağması açıkta yetiştirilen sebze ve meyvelerimizivurdu” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya-Aksaray yolunda yaşanan kaza sonucu
Sıradaki Haber Aksaray’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ölümle burun buruna geldi