Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: “Adımlarımızı Filistin için atıyoruz”

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP),

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), 1 Ekim Pazar günü Hatay’dan başlatmış olduğu özgürlük yürüyüşünün 18’inci gününde TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın durağı Aksaray oldu.

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ın hükümlülük halinin son bulması adına ses getirmek için başlatılan özgürlük yürüyüşü, İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı insan dışı tavrı protesto etmek için de gerçekleşiyor. Özgürlük yürüyüşünün güzergâhının Aksaray’dan geçiyor olması nedeniyle, Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Başkanı Av. Bilal Özdemir de yürüyüşe destek veren isimler arasında yer alarak Genel Başkan Baş’a ve beraberindeki yürüyüş heyetine eşlik etti.

Özgürlük yürüyüşünün adımlarının Filistin halkı için de atıldığını dile getiren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüş hakkında yaptığı açıklamada, “Özgürlük yürüyüşünün 18’inci gününde hem Can Atalay için hem de Türkiye’de ve dünyada özgürlükleri ayaklar altına alan baskıcı ve otoriter anlayışa karşı bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Yurttaşların önemli bir desteğini aldığımızı görüyoruz, bu bizim açımızdan son derece sevindirici. Fakat üzücü olan bu yürüyüş başladığında belki de bu kadar gündemde olmayan pek çok konunun yürüyüşün çeşitli etabında gündeme gelmesi. Örneğin bugün için söyleyeyim, aramızda sosyal iş sendikasından arkadaşlarımız var. Aramızda üniversite öğrencisi arkadaşlarımız var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aksaray il örgütü bizi bugün ağırlıyor. Onlarla birlikte yürüyoruz. Şimdi baktığımız zaman aslında bir taraftan işçi sınıfının özgürlüğünün önündeki engelleri konuşmamız gerekiyor. Bir taraftan öğrenci arkadaşlarımızın özgürlüğünü, barınma hakkının engellendiğini konuşmamız gerekiyor. Ama hepimizin bildiği gibi dünyada, Filistin’de, Gazze’de bir abluka, bir işgal, katliam yaşanıyor şu anda ve Filistin halkının özgürlük mücadelesi de tüm bu mücadeleyle birleşen bir anlam taşıyor. O yüzden biz, dün itibariyle özgürlük yürüyüşünü aynı zamanda Filistin’de direnen, Gazze’de direnen Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek ve dayanışma olarak ilerlemeyi tercih ettik. Onlar için de yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Özgürlük yürüyüşünün adımları aynı zamanda Filistin için de atılıyor. Yol boyunca Türkiye’nin dört bir yanında bizi görüp, konuştuğumuz yurttaşlarımız şunları söylüyor; “Filistin halkı, İsrail’in zulmüne maruz kalıyor.” Gazze’ye yapılan insanlık dışı tavra, bugün Türkiye’de pek çok insan ses çıkarıyor. Bizim söylediğimiz şey şu; İsrail’in bir savaş suçu işlediği ve katliam yaptığı, dünya kamuoyu önünde ifade edilmelidir. Hep beraber Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermemiz lazım. Eğer dünyanın her yerinde insanlar Filistin halkının sesine ses katarlarsa İsrail barbarlığını yenebiliriz. Bir kez daha tüm Filistinlilere baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Özgürlük ve barış için yürüyüşümüz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe