Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ticarette Fiyat Netliği: İşletmelere Fiyat Etiketi Çağrısı!

Aksaray Ticaret ve Sanayi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, bir haber kanalına yaptığı röportajında ticaret Bakanlığı tarafında resmi Gazete’de yayından fiyat etiketine uygulamasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Kafe, restoran, pastane ve benzeri işletmelerde tüketicilerin fiyat etiketleri görebilecek şekilde konulması uygulamasının başladığını bile getiren Ticaret Odası Başkanı Koçaş, işletmelerin bir an evvel fiyat etiketlerini asmalarını rica etti.

İşletmeleri fiyat etiketi uygulamasında ceza işlemelerine maruz kalmamaları konusunda bir an evvel harekete geçmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, yaptığı konuşmasında; “Ticaret Bakanlığı tarafından yeni yıl öncesinde Resmi Gazete’de yayınlanan fiyat etiketi kapsamında elimizde denetimler Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından başlamıştır. Bu kapsamda kafe, restoran, pastane ve benzeri yiyecek içecek hizmeti sunan işyerlerinden ise iş yerlerinin giriş kapısında önüne veyahut hizmet sunulan masaların üzerinde tüketiciler tarafından kolay görülebilen yerlere okunabilir şekilde asılması, takılması veya masaya konulması gerekmektedir. Aksaray’da da bu sektörde faaliyet gösteren üyelerimizden ricamız ceza yemeleri ve bir an önce bu uygulamayı hayata geçirmeleridir” dedi.

Haber: Fatma Altınok