Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ticaret Borsası duyurdu; Borsa’da ne kadar alım satım işlemi gerçekleşti?

Aksaray Ticaret Borsası tarafından yayımlanan günlük fiyat bültenine göre, borsada toplam 81 işlemde 734 bin 500 tonluk ürün alım satımı yapıldı.

Aksaray Ticaret Borsası tarafından

Bültende yer alan verilere göre, yemlik arpa en yoğun işlem gören ürün oldu. 11,02 TL ile 11,39 TL fiyat aralığında işlem gören yemlik arpanın ortalama satış fiyatı 11,23 TL olarak kaydedildi. Toplam 73 işlemde 682 bin ton yemlik arpa alım satımı gerçekleştirildi.

Ekmeklik buğdayda ise 11,25 TL ile 12,79 TL arasında değişen fiyatlarla 51 bin 500 tonluk işlem yapıldı. Ekmeklik buğdayın ortalama fiyatı 12,09 TL olarak belirlendi ve toplam 7 işlem gerçekleşti.
Yemlik çavdar ürün grubunda ise yalnızca bir işlem kaydedildi. Bu işlemde 11,27 TL sabit fiyatla bin ton satış yapıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, yaptığı değerlendirmede piyasalarda mevsimsel hareketliliğin arttığına dikkat çekerek, “Üretici ve alıcılarımızın fiyat hareketlerini yakından takip etmelerini tavsiye ediyoruz. Borsamızda işlem hacminin yüksek olması, tarımsal ürünlerin değerinde pazarlanmasına katkı sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, önümüzdeki dönemde özellikle arpa ve buğdayda işlemlerin yoğun şekilde devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Hakan Hidayet Deniz