Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TFF, 2024-2025 sezonunda BAL’dan 12 takımın TFF 3. Lig’e çıkacağını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lig (BAL)’den TFF 3. Lig’e çıkacak takım sayısını ve yeni play-off sistemini duyurdu. Bu sezon BAL’dan 3. Lig’e 12 takım yükselecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF),

TFF, Bölgesel Amatör Lig’in 2024-2025 sezonunda uygulanacak yeni düzenlemelerini açıkladı. Buna göre, 12 takımın TFF 3. Lig’e yükseleceği sezon, grup müsabakaları ve yeni play-off sistemiyle şekillenecek. BAL, 14 takımlı 2 grup, 15 takımlı 4 grup, 16 takımlı 3 grup ve 17 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 10 grup ve 153 takım ile oynanacak. Sezon boyunca takımlar çift devreli lig ve puan sistemiyle mücadele edecek.

Her grubun birincisi olan 10 takım, sezon sonunda doğrudan TFF 3. Lig’e çıkacak. Gruplarında başarılı olan bu takımlar, zorlu BAL maratonunu şampiyon tamamlayarak profesyonel lige adım atacak.

TFF, BAL’dan 3. Lig’e çıkacak diğer 2 takımın belirlenmesi için yenilikçi bir play-off sistemi getirdi. İstanbul takımlarının yer aldığı 10. grup haricinde, diğer 9 grupta ikinci sırayı alan takımlar ile en iyi üçüncü sıradaki 7 takım arasında eleme usulü play-off maçları oynanacak. Toplam 16 takımın katılacağı bu müsabakalarda 4 aşamalı play-off sistemi uygulanacak:
1. İlk aşama:*16 takım eşleşecek ve 8 maç oynanacak. Galip gelen 8 takım bir üst tura çıkacak.
2. İkinci aşama: 8 takım 4 maçta karşılaşacak. Kazanan 4 takım bir üst aşamaya geçecek.
3. Üçüncü aşama: 4 takım eşleşecek ve 2 maç oynanacak. Kazanan 2 takım finale çıkacak.
4. Final: Finalde galip gelen takım, TFF 3. Lig’e yükselme hakkı kazanacak.
İSTANBUL İÇİN ÖZEL PLAY-OFF SİSTEMİ
İstanbul takımlarının yer aldığı 10. grup için ayrı bir play-off sistemi uygulanacak. Bu grupta 4 takım arasında yapılacak grup içi play-off müsabakalarının sonunda 1 takım 3. Lig’e yükselecek.
KÜME DÜŞME SİSTEMİ
Küme düşme konusunda da yeni bir düzenleme getiren TFF, 9 grupta son iki sırayı alan takımların, İstanbul grubunda ise son dört sırayı alan takımların, BAL’dan illerinin en üst yerel ligine düşeceğini duyurdu.

Hakan Hidayet Deniz