Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Tezahür” adlı resim sergisinin açılışı gerçekleşti

Aksaray Üniversitesi’nde “Tezahür” konulu

Aksaray Üniversitesi’nde “Tezahür” konulu Kişisel Resim Sergisinin açılışı yapıldı. Dr. Öğretim Üyesi Menekşe Şahin Karadal’ın sanatseverler ile buluşturduğu “Tezahür” isimli resim sergisi Aksaray Üniversitesi Merkezi Konferans Salonunda açıldı. Resim sergisinin açılışı; Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Av.Mustafa Çölkesen, Helvadere Belediye Başkanı Arif Bellikli, Eşmekaya Belediye Başkanı İsmail Hakkı Güneş, Prof. Dr. Himmet Karadal, Dr. Öğretim Üyesi Banu Davun, İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cezmi Türkmen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Refik Tezcan, Ticaret İl Müdürü İsmail Sevim ve Şube Müdürü İbrahim İriş tarafından yapılırken sergiye çok sayıda davetli katılım sağladı.

Katılımcıların sanat eserlerine getirdiği farklı yorumlar, geçmiş deneyimlerinin tezahürü olarak ele alındı.
Resim sergisindeki eserlerin sahibi ve sergi yürütücüsü olan Dr. Öğretim Üyesi Menekşe Şahin Karadal, sanatçıların düşündüklerini tuvale aktararak, resimlerini izleyiciyle baş başa bıraktığını belirtirken, izleyicilerin ise bu eserlere farklı anlamlar getirerek eserlerin anlam katmanını çoğalttığını dile getirdi.

İnsan zihnindeki anıların bir süre sonra yeniden yaşandığını belirterek Karadal, “İnsan zihninde yeniden yaşanan anılar tezahür ederek zamansızlığa tabi olur. Sergide tezahür konusu bu çerçevede ele alınmıştır. Resimlerde akrilik boya ile zeminde resimlenen kısım anının mekânla bağlantısını sembolize ederken, iplerle zaman kavramına vurgu yapılmaktadır. Zamanın iki farklı renkte iple temsil edilmesi geçmiş ve an’a vurgu yapmak içindir” ifadelerine yer veren Dr. Öğretim Üyesi Menekşe Şahin Karadal, Aksaray Üniversitesi yönetimi başta olmak üzere kişisel resim sergisine destek veren herkese ve Aksaraylı sanatseverlere teşekkürlerini iletti.

Haber: Ağustos Gerçe

Nevşehir'de otomobil ile hafif ticari
Sıradaki Haber Araç takla attı: 1 ölü, 4 yaralı!