Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TESPİHLER ARABA FİYATINA SATILIYOR

aksaray’da yeni açılan bir

aksaray’da yeni açılan bir tespih evinde satışa sunulantespihlerin fiyatı 2 bin tl’den 50 bin tl’ye kadar çıkıyor 

aksaray’da yeni açılan bir tespih evinde satışa sunulantespihlerin fiyatı 2 bin lira ile 50 bin lira arasında satışa sunuluyor. arabafiyatına satılan tespihler altın ve dolardan daha fazla getiri getirdiği içinyatırım aracı olarak da kullanılıyor. 

aksaray’da yeni açılan tespih evinde türkiye’nin dört biryanından gelen tespihçiler, tespih severlerle buluştu. 2 bin liradan 50 binliraya kadar fiyatları olan tespihlerin görücüye çıktığı tespih evinde ikinciel araç fiyatına alıcılarıyla buluşuyor. kehribar, oltu ve osmanlı dökümü gibionlarca çeşit tespihlerin satışa sunulduğu tespih evinde 25 bin tl’ye birtespih satışı yapıldı. tespih severler tespihin dolar ve altın yatırımdan dahaçok getirisi olduğunu söyleyerek, tespihlerin de bir yatırım aracı olduğunusöyledi. 

tespih evinde 25 bin tl’ye bir tespih alan efdal arıkan(50), tespihin güzel bir yatırım aracı olduğunu belirterek, “bakıyorum, benimiçime sinen, hatasız olanlardan tespih alıyorum. hiç fiyatına bakmadan, 30 bintl’ye, 40 bin tl’ye aldığım tespihler var. ben hobi olarak yapıyorum, bir deyatırım olarak yapıyorum. güzel bir yatırım yani. 15 bin tl’ye alıyorum 1 senesonra 30 bin tl veriyorlar, bakmıyorum. gayet güzel bir yatırım. altın,dövizden daha fazla getirisi olan bir yatırım. benim şu tespihim türkiye’de entutulan renklerden çok hoş bir tespih. benim bu tespihime 25 bin tl verdilervermedim. ben bunu 2 sene önce 13 bin tl’ye aldım. bu bir tutku, nasıl herkesinbir hobisi var, kimisi lüks arabalardan hoşlanır, benim hobim de tespih. hoşumagittiği zaman 20 bin, 30 bin tl, hiç bakmadan alıyorum” dedi.

“tespihçektiğimiz sabır ve stres alandır”

tespih evi işletmecisi nail güzel (29) ise amaçlarınıntespih kültürünü devam ettirmek olduğunu belirterek, “aksaray’da bu çok büyükbir eksiklikti. tespih camiası olarak bütün illerde var bu. adana’da,ankara’da, adıyaman’da böyle tespihçiler evi, kahvesi. biz de aksaray’da böylebir eksiği tamamlamak için bunu yaptık. tespihte hoş muhabbet vardır. İlla biryere gidip kahvede çay içmek değildir. tespihteki muhabbet, bizim sevdiğimizbudur. biz de bu kültürü aşılamak için böyle bir ortam kurduk. tespih zevktir,hobidir. bizim kültürümüzde şöyle bir şey var. İşte gümüş, tespihti, bunlardeğildir. tespih elimizde çektiğimiz stres ve sabırla çektiğimiz stresi alanbir şeydir. kültürümüzün devamı gelen bir şeydir. Şu anda da zaten bizimkültürümüzden ziyade dış ülkelere açılan bir kültürümüz oldu. tespih sadecetürkler değil, ya da türkiye’de yaşayanlar değil, yurt dışından da alanlarımızoluyor. Çok büyük tespihçilerimiz var. bu tespih atamızdan gelen bir şeydir,hobidir, zevktir ölmez” şeklinde konuştu.

“artık bayanlarınbile tespih koleksiyonu var”

tespihçi ve tespih sever adem bozkurt (26) da kuyumculuğubırakıp tespih işine girdiğini belirterek, “yaklaşık 6-7 senedir bu işiniçindeyim. daha önce sarraf, kuyumculuk işi yapıyordum. son 6-7 sene öncetespih işine girdim. Şu elimdeki osmanlı tespihi. yaklaşık 120 gram geliyor.1923’ten önce dökümü dökülmüş, ondan sonra bunların dökümü durduruldu zaten. Şuan bunun fiyatı 20 bin tl. Şu elimdeki parça 20 bin tl. Şu gördüğünüz ürün de17 bin 500 tl. bu da osmanlı sıkma kehribardır. Çok özel bir üründür ve 116gram civarında geliyor. bundan önce bunların gramını 20 dolara, 30 dolarasatıyorduk. dolar o zaman 3 bin iken şu an 5 bin 400. bu da dolar kuruna bağlıyani. 2 sene sonra dolar bin olduğu zaman bunun değeri 12-13 bin tl olacak.artık bayanlar bile koleksiyon yapmaya başladı kendilerine. bizim bayanmüşterilerimiz var. baya bir ilgi duyuyorlar. aldığı her bir tespih 10 bin tl.alıyorlar ve ‘ne yapıyorsunuz’ diye sorduğumuz zaman, ‘ben çoluk çocuğumabırakıyorum’ diyor. ‘ben bayanım, bırakamaz mıyım? ben yüzük, küpe sevmiyorum,tespih seviyorum’ diyor. herkesin tespihi olmalı bence. yatırım yapın ve altıngibi düşünün. Çok insan gördüm, sıkışıp düğün yapmak için tespihini satan” diyekonuştu.

İha

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaraylıların merakla beklediği Kayseri-Antalya Hızlı
Sıradaki Haber Hızlı tren projesi güzergâhında Aksaray da yer alıyor