Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TERZİLER ÇIRAK BULAMIYOR

bir zamanların gözde mesleği

bir zamanların gözde mesleği terzilik, hazır giyimartınca unutmaya yüz tutarken, çırak bulunmasında da zorluk çekiliyor.

hazır ürünlerin daha çok tercih edilmesinden dolayıeskisi gibi rağbet göremediklerini belirten Öztürk dikimevi sahibi aksaraylıterzi seyit ahmet Öztürk, mesleğinin yok olmakla karşı karşıya olduğunusöyledi.

Çırak bulamıyoruz

aksaray’da 37 yıldır terzilik yapan seyit ahmet Öztürk,insanların hazır giyime rağbet göstermesinden dolayı kendi mesleklerini tamolarak icra edemediklerini belirtti. geçmişte ustaların aynı anda 5-6 çırakbirden yetiştirdiğini ifade eden Öztürk, terzi dükkânlarında çalışacak çırak vekalfa bulunamamasının mesleğin devamını riske attığını ifade etti. terziÖztürk  “1981 yılından bu yana gerekçırak gerekse usta olarak terzilik yapıyorum. 1995 yılından bugüne kadardakendi terzi dükkânımda mesleğimi icra ediyorum. eskiden çıraklar terzilerinyanında çalışmak için önceden tembih ederlerdi. gelip çalışacağım diye. Şuanise tam tersi durum oldu. Çırak bulamıyoruz. mesleğe ilgi alaka kalmadı” dedi.

hazır giyim terziliği bitirme noktasına getirdi

terzi Öztürk, benim terzilik mesleğine başladığımyıllarda kafamızı kaşıyacak vaktimiz olmazdı. İşlerimiz gayet iyi idi. Şuandainsanlarımız hazır giyime yöneldi. hazır giyime nazaran bizde işçilik olduğuiçin fiyatlarımız ise biraz daha fazla oluyor. hazır giyim seri üretim olduğuiçin fiyat ve maliyeti düşük olması nedeniyle bu düşük maliyetler fiyatlarayansıyor. bizde ise fiyatlar kullanılan kumaşa ve işçiliğe göre değişmektedir.bizi tercih eden müşterilerimiz ise işçiliğe ve kaliteli kumaş tercih edenleroluyor” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Üniversite sınavının yapılmasının ardından, sınava
Sıradaki Haber Aksaray Üniversitesi’nde Hangi Lisans Programları Var? İşte Tüm Detaylar!