Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TELEFON ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ

teknolojihızla gelişiyor ve akıllı

teknolojihızla gelişiyor ve akıllı telefon piyasası da buna ayak uydurmaya çalışıyor. bunedenle sahip olduğunuz akıllı telefonunuz da çok geçmeden demode durumunageliyor. 

sahip olduğu telefonun özelliklerinin kısa bir süre sonraişlevini yitirmesini istemeyen çok değerli yenigün gazetesi okurlarımız içinbizde yaklaşık olarak 20 yıl kadardır aksaray’da telefonculuk sektöründe hizmetveren Çorakçı İletişim ile görüşerek telefon alırken nelere dikkat etmeliyizdiye sorduk. telefonlar hakkında genel bilgiler aldık. bizlere bu konudaÇorakçı İletişim mağaza müdürü gülizar Çetİn yardımcı oldu.

Çetin;” akıllı telefon üreticileri son dönemdeçıkardıkları amiral gemisi telefonlarla adeta birbirleri ile yarışır oldular.amiral gemisi telefonların kameraları genellikle çok yüksek çözünürlüğe ve çokiyi diyaframa sahip oluyor. fakat bazı telefonlarda da yüksek çözünürlüklükamera ve yüksek kalitede diyafram ile sensor yer alabiliyor. dolayısıylatelefon tercihi yaparken bu özellikleri göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. ayrıcaartık birçok işimizi telefonumuz ile hallettiğimiz için telefonlar gün boyuelimizden düşmüyor. hal böyle olunca da telefonumuzun pil ömrü kısa ömürlüoluyor ve gün sonuna gelmeden pil bitmiş oluyor. daha uzun bir pil ömrüne sahipolmak istiyorsanız telefonunuzun pilinin 3000 mah ve üzerinde olmasına dadikkat etmelisiniz. kamera ve pil haricinde diğer özellikler de depolama alanı,ekran, ram işlemci gibi telefonun olmazsa olmaz parçalarıdır. Örneğin ekran,telefonun en çok kullanıldığı hatta ve hatta en çok temas edildiği yeri tabi kide ekranı. dolayısıyla çok iyi bir ekran çözünürlüğüne sahip, dokunmatiközelliği çok iyi olan bir telefon tercih etmemizde şart.  ama bizim bu özellikleri belirlememizdeki enbüyük etkenlerden birisi ise bütçemiz. bütçe belirleme bu telefon alma işinintemelini oluşturuyor. bu yüzden bu özellikleri düşünmeden öncesinde bütçebelirlemeniz lazım. Örnek verecek olursak 800 ile 10.000 lira arasında telefonbulmamız mümkün. ama genellikle halkımız fiyattan ya da özellikten ziyadegörünüşe aldanarak karar veriyorlar. benim bütçem şu kadar ya da ben butelefonu daha çok fotoğraf çekmek için alacağım ya da mesajlaşmak için alacağımiş için kullanacağım diye değil de arkadaşımda şu telefonu gördüm çok güzelbende alacağım ya da televizyonda şu marka cep telefonu gördüm çok güzeldiyerek telefon alınıyor. hatta bazen renginden dolayı telefon alanlar bile oluyor.sonrasında ise gelen şikayetler bu telefonun şarjı neden çabuk bitiyor nedenkamerası iyi değil neden hafızası az çünkü siz bu özelliklere bakmadınızrengine aldanıp aldınız.

 o yüzden halkımızıbilinçlendirmek için şunu bir kez daha belirtmek istiyorum ki öncelikle neistediğinize karar verin bu telefonu ne için kullanacağınızı düşünün bütçenizibelirleyip bu bütçedeki telefonları araştırıp daha sonrasında kullanıcıyorumlarını okuyun ve işinize yarayacak sizi pişman etmeyecek ve unutmadansöylemeliyim ki tüm bu özellikler dışında en önemlisi ise garantisi ve teknikservisi olan telefonlar almayı tercih edin.” dedi.

haber: ali ŞengÜl 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kurban Bayramı’nın arifesi nedeniyle Aksaray’dan
Sıradaki Haber Bayram öncesi Aksaray’da otobüs terminali: Şok yoğunluk!