Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Telefon alacağınıza ev alın! Toki telefon fiyatına ev sahibi yapıyor!

TOKİ, yeni bir ilde daha konut projesi başlattığını duyurdu. Bu kapsamda 23 Mayıs’ta başvuruların başlayacağını duyuran kurum, aylık taksit fiyatlarını ve konutların maksimum tutarlarını netleştirdi. İşte TOKİ’den Mayıs ayı projesi…

TOKİ, yeni bir ilde

Orta gelir grubunu ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni bir açıklama yaptı. Açıklama kapsamında bazı illerde yapılacak olan yeni konutları duyuran TOKİ, uygun taksitle ev satın alabilme imkanı sunuyor olacak. Böylelikle de 2024 yılı Mayıs ayında bir kez daha uygun fiyatla ev sahibi olma şansı sunuluyor. Peki, TOKİ hangi şartlarda konut satıyor? TOKİ konutlarının fiyatları ne kadar? Yeni proje hangi illerde yapılacak?

TOKİ’den yapılan yeni bir açıklamada bazı illerde yeni konut projesinin başlatılacağı duyuruldu. Bu kapsamda resmi TOKİ internet sayfasında yapılan açıklamalarda uygun taksitlerle ev satışı yapılacağı kesinleşti. Bir süredir beklenen projeye vatandaşların nasıl başvuracağı açıklanırken, tarihler de belli oldu.
TOKİ konut projesi başvuruları ne zaman başlıyor?
Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen konut duyuruları dahilinde bazı illerde yapılacak olan projeler aktarıldı. TOKİ tarafından yapılacak olan projede aylık taksitler, konutların özellikleri ve başvuru şartları açıklandı. Böylelikle de TOKİ’nin Mayıs 2024’te de yine konut sahibi yapacağı netleşmiş oldu.
Açıklanan bilgilerde 23 Mayıs itibarıyla başvuruların başlayacağı aktarıldı. 29 Mayıs’ta sona ereceği ve bu tarihe kadar başvuru ücretinin yatırılması gerektiğini de vurguladı.
TOKİ konut projesine başvuru şartları neler?
TOKİ’nin Çorum’da başlayacağı konut projesine başvurmak isteyenlerde aranacak olan şartlar şöyle:
Başvuru sahibinin TC vatandaşı olup 18 yaşını doldurmuş olması
Konut satın almak için başvuru yapan kişinin kendisi, eşi, velayeti altındaki çocukları üzerinde hiçbir TOKİ konutu bulunmaması
Başvuru yapılan il sınırları içinde en az 1 yıldır şikayet ediyor olmak ya da söz konusu ilin nüfusuna kayıtlı olmak
TOKİ konut projesi başvuru ücreti kaç TL?
TOKİ’nin resmi internet sitesinde de yer aldığı üzere başvuru yapanlar bir de başvuru ücreti yatırmak durumunda olacak. 2024 yılı Mayıs ayında 2000 TL olarak belirlenen bu ücret, başvuru sonrası kurada adı çıkanların peşinat bedellerinden düşürülecek.
TOKİ konutlarında aylık taksit kaç TL olacak?

İlk etapta Çorum’da yapılıp daha sonra birçok ile yayılacak olan proje kapsamında 2+1 ve 3+1 dairelerin satışları yapılacak. Örneklere göre 2+1 klasik bir konutun fiyatı en düşük 1 milyon 509 bin liradan başlayacak. En yüksek de 895 bin TL olacak. Konut alımında yüzde 25 peşinat da verileceğinden, 120 ay vadeli olması durumunda 377 bin lira peşinat ödemesinin ardından aylık 9 bin 433 TL taksit ödemesi yapılması gerekecek.
Haber Merkezi

Güzelyurt ilçesinde ilaçlama çalışmaları sürüyor
Sıradaki Haber Güzelyurt’ta Haşere Savaşına Gece-Gündüz Devam!