Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TEKNOFEST heyecanı Tuz Gölü’nde başladı

TEKNOFEST 2023 heyecanı bu

TEKNOFEST 2023 heyecanı bu yıl da tüm hızıyla devam ederken Tuz Gölü’ndeki Roket Yarışması, atış alanında başladı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleşen yarışmanın ilk gününde lise kategorisinde takım yarışmaları yapıldı. Düzenlenen yarışmada 5 rampadan roket atışları yapılırken, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer yarışmayı izleyen isimler arasında yer aldı.

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi ortak çalışması ile yarışmaları takip edebilmeleri adına gençler de yarışma alanında misafir edildi.

Roket atışları için yarışma başlamadan önce konu hakkında açıklama yapan Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün; yarışmada finallere kalan ekiplerin Aksaray atış alanında başlayan yarışma için roketlerinin montajlarını tamamladıklarını ve fırlatma işlemleri ile yarışmanın başladığını söyledi.

Savunma Sanayi Başkanı Görgün, roket yarışmalarının 4 kategoride yapıldığını aktararak; “Yarışmaya katılan ekipler ilk günden itibaren çok farklı aşamalardan geçerek ve çok çalışarak bugüne geldiler. Takımlar lise kategorisi, orta irtifa, yüksek irtifa ve zorlu görev kategorisinde yarışacaklar. Gençlerimizde bizde heyecanlıyız. Tüm ekiplerimizi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST 2023 kapsamında gerçekleşen roket atışlarını izleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu da yaptığı açıklamada Aksaray’ın şehir olarak Türkiye Yüzyılına yakışır bir organizasyona ev sahipliği yaptığını söyleyerek,  her şeyin gençler için olduğunu belirtti.  Vali Kumbuzoğlu sözlerinin devamında; “Bizde gençler kadar heyecanlıyız. Türkiye’nin geleceği gençlere emanet olacak. Bizde Aksaray Valiliği olarak çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Roket atışlarını izleyen isimlerden olan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de Hisar atış alanında açıklamalarda bulundu. Başkan Dinçer; ‘’Bugün şehrimiz sınırları içerisinde yer alan Tuz Gölü bölgemizde Roket Yarışlarına ev sahipliği yapıyoruz. TEKNOFEST yeni nesil dehaların kurdukları hayalleri ve fikirleri gerçekleştirmeleri açısından büyük bir olanak sağlamaktadır. Türkiye teknoloji konusunda tüm dünyaya adını duyurmak için yeteneklerini yerli ve milli imkânlarla sergileyerek gücünü dosta düşmana tüm dünyaya göstermektedir. Gençlerimizin ortaya koydukları bu yerli ve milli ürünler bizleri onurlandırıyor. Bugün gençlerimiz Aksaray semalarında ülkemizin gücünü gösteriyor. Onlara şehrimizde ev sahipliği yapmakta bizlere ayrı bir gurur kaynağı oluyor” dedi.

Konuşmaların ardından Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer roket atışları için yarışmaya katılan ekipler ile birlikte geri sayım yaparak atışları başlattılar.

Roketsan yürütücülüğünde Avrupa’da ilk, dünyada düzenlenen ikinci roket yarışması özelliğine sahip olan yarışmaya katılan yarışmacılar Tuz Gölü Aksaray atış alanında yarışma hakemlerinin gözetiminde katılım sağlarken roket montajlarını yapıyorlar. Gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanmasının ardından fırlatma rampalarına yerleştirilen roketlerin atışları da gerçekleşmiş oluyor.

Haber: Ağustos Gerçe