Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bilgi ve teknoloji tabanlı gelişimin Aksaray’ın üretimini, ekonomisini ve toplumsal refahını doğrudan etkileyeceğini söyledi.
Mimari Projenin Ardından İnşaat Çalışmaları Başlayacak
Aksaray Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ASÜ Teknokent) Yönetim Kurulu, Rektör ve ASÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şahin Başkanlığında toplandı. Toplantıda ASÜ Teknokent kuruluş çalışmalarının dördüncü aşaması olan mimari proje çizilmesi konusu üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. ASÜ Teknokent çalışmalarının 2021 yılında başladığını ve beş aşamadan oluşan bir sürecin işlediğini dile getiren Prof. Şahin, bölge ilanı, şirket kuruluşu ve imar onayı aşamalarının tamamlandığını belirtti. Geriye mimari projenin hazırlanması ve inşaat aşamalarının kaldığını ifade eden Şahin, “Hızlı şekilde mimari projenin çizilmesinin ardından inşaat için Bakanlık desteği aşamasına gelmeyi hedefliyoruz. Bu noktada yoğun bir gayret gösteriyoruz. İnşallah kısa süre içinde Aksaray’ımız, üretim ve ekonomi anlamında yeni bir faza geçmiş olacak. Heyecanı yüksek biçimde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Bölge Kampüs İçinde 30 Bin Metrekare Büyüklüğe Sahip
Rektör Yardımcısı ve ASÜ Teknokent Yönetim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Engin Deligöz de çalışmaların genelini ve gelinen noktayı özetleyen bir açıklama yaptı. İnşaatın, kampüs içinde, ASÜ Atletizm Stadyumu ile Küçük Sanayi Sitesi arasında kalan 30 bin metrekarelik alana yapılacağını dile getiren Deligöz, “ASÜ Teknokent kuruluş izni alındı ve ilgili alan Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi. Bu ilk aşamanın ardından şirket kurulum aşamasına geçilerek ASÜ, Aksaray Belediyesi, Aksaray İl Özel İdaresi, Aksaray Ticaret Borsası, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığıyla şirket kuruldu. Böylelikle ikinci aşama da tamamlanmış oldu. Üçüncü aşama ise imar onayıydı. ASÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı nezdinde bu işler yürütüldü, imar onay yapıldı ve Aksaray Belediyesi’nde askıya çıktı. Bu işlemlerin ardından üçüncü aşamayı da tamamlamış olduk” dedi.
Bakanlık Destekleri İnşaat Aşamasında Devreye Girecek
Hâlihazırda dördüncü aşama olan mimari proje safhasına dair işleri toparlamaya çalıştıklarına vurgu yapan Prof. Engin Deligöz, “30 bin metrekarelik toplam alan içinde bina, 5 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu binanın mimari olarak çizilmesi gerekiyor. Bunun için çalışmalar sürüyor. Sürecin işleyebilmesi için Yönetim Kurulunun bir takım kararlar alması gerekiyor. Belli aralıklarla toplanıp bu kararları alıyoruz” dedi. Mimari projenin çizilmesinin hemen sonrasında inşaat çalışmalarının başlayacağını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklerinin de bu noktada devreye gireceğini anlatan Deligöz, “Genel itibariyle Teknokent’lerin ortaya çıkabilmesi için ortalama üç yıl gibi bir süreye ihtiyaç duyuluyor. Bizim önümüzde iki yıl var. Ancak biz bu yıl Eylül ayına kadar mimari proje aşamasını tamamlamak ve yaklaşık bir yıl süreceğini düşündüğümüz inşaat sürecine girmek istiyoruz” dedi.
Haber Bülteni