Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tek gol, büyük zafer! Aksarayspor Elazığspor’u devirdi

TFF 2. Lig Kırmızı Grubun 7. Haftasında Motolux 68 Aksarayspor, Elazığspor’u konuk etti. Siyah beyazlılar rakibini Cengiz Ötkün’ün golüyle 1-0 mağlup etti.

TFF 2. Lig Kırmızı

TFF 2. Lig Kırmızı Grubun lideri Motolux 68 Aksarayspor, sahasında Elazığspor ile karşı karşıya geldi. Dağılgan Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Aksaraysporlu futbolseverlerin maça ilgisi oldukça yüksekti. Çocuk ve kadınlara biletlerin ücretsiz olmasının da etkisiyle maç, dolu tribünler önünde oynandı. Maçı Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş tribünden takip etti.

Aksarayspor Aradığı Golü İlk Yarının Sonunda Buldu

Ligde üst sıraları hedefleyen Elazığspor karşısına çıkan Motolux 68 Aksarayspor maça; Ali Türkan, Kağan Malatyalı, Onur Başyiğit, Oğuzhan Açıl, Sezer Yıldırım, Atamer Bilgin, Abdurrahman Canlı, Ahmet Çakmak, Onur Ramazan Toprak, Cengiz Ötkün, İbrahim Yılmaz ilk 11’i ile başladı. İlk yarı boyunca savunma ve hücumda rakibine üstünlük kuran siyah beyazlılar ilk 45 dakikada rakip kaleye 7 şut yollarken bu şutlarda 3 kez kaleyi buldu. Konuk ekip Elazığspor ise 4 kez Aksarayspor kalesini yoklarken 1 şutta isabet bulabildi. İlk yarının başından sonuna kadar rakip kalede gol arayan Aksaray ekibi, aradığı golü 45. Dakikada buldu. 45. Dakikada defanstan seken topu kontrol eden Aksarayspor’un yıldızı İbrahim Yılmaz, topu Cengiz Ötkün ile buluşturdu. Pası alan Cengiz kaleciyle karşı karşıya kaldı ve kaleciyi çalımlayıp topu boş kaleye göndererek takımını1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu sonuçla sona erdi.

İkinci Yarıda Elazığspor Penaltı Kaçırdı

İlk yarının son dakikasında bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde giren Motolux 68 Aksarayspor, ikinci yarıda üstünlüğünü korumaya çalıştı. Orta saha mücadeleleriyle geçen 2. Yarıda Elazığspor’un penaltı pozisyonu hariç iki takımın da rakip kalede büyük tehlikeleri olmadı. 84. Dakikada sağ kanatta atak geliştiren Elazığ ekibinde Muhammed Arslantaş, yapılan ortada kafasıyla topu kaleye gönderdi. Aksarayspor kalecisi topu çizgiden çıkarırken, dönen top Elazığsporlu oyuncunun önünde kaldı. Elazığsporlu oyuncu topu kaleye yollamak isterken Abdurrahman Canlı’nın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem Evren Aydoğan beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Elazığsporlu Muhammed Arslantaş topu üstten auta gönderdi ve penaltıdan yararlanamadı. Maçın kalanında başka gol olmazken Aksaray spor 3 puanı 1 golle aldı. Bu galibiyetle puanını 19’a yükselten siyah beyazlılar liderliğini ve ligdeki namağlupluk unvanını korudu.

Hakan Hidayet Deniz