Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM’de Yankı Uyandıran Konuşma: Altınsoy’dan Aksaray Demir Yolu İhalesine Acil Çağrı!

AK Parti Aksaray Milletvekili,

AK Parti Aksaray Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Hüseyin Altınsoy, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde mecliste konuşma yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütçe görüşmelerine yönelik açıklamalarda bulunan Milletvekili Altınsoy, Aksaray- Ulukışla- Yenice demir yolu hattı ihalesine değinerek; “2.032 kilometresi hızlı tren hatta olmak üzere 14 bin kilometreye ulaşan modern demir yolu hatlarıyla milletimizin hizmetindeyiz. Bu minvalde, Aksaray-Ulukışla-Yenice demir yolu hattı ihalesinin bir an önce yapılmasını da talep ediyoruz ”ifadesini kullandı.

“Şubat Ayında Yaşanan Depremlere Rağmen Bu Yılın İlk Yarısında Yüzde 3.9’luk Bir Büyüme Kaydedilmiştir”

Milletvekili Altınsoy konuşmasında; “Bilindiği üzere küresel ekonomi son yıllarda tarih boyunca eşine az rastlanır bir dönemden geçmektedir. Covid 19 salığını ve Ukrayna savaşının yanı sıra orta doğuda beliren jeopolitik gelişmeler, küresel ekonomiye olumsuz etkilemektedir. Emtia fiyatlarındaki artış ve beraberindeki tedarik zincirindeki bozulmalarla birlikte jeopolitik belirsizlikler, küresel ekonominin yavaşlamasına neden olmuştur. Bu durum başta enerji ve gıda olmak üzere küresel ekonomide ciddi olumsuzlukları da beraberinde getirmesi beklenmektedir. Ayrıca dünya ekonomisini 2023 yılında yüzde 3 büyüyeceği öngörülmektedir. Türkiye ekonomisi yaşanan zorluk, küresel, finansal koşullar ve jeopolitik gerginliklere rağmen, büyüme eğilimini sürdürmektedir. Şubat ayında yaşanan depremlere rağmen bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9’luk bir büyüme kaydedilmiştir. Ülkemizde güçlü seyreden yurt içi talep, enbiya fiyatlarındaki artış ve enflasyon beklentilerinin seyri enflasyona yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır” dedi.

2024 yılı bütçelerinin, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı yükselmek anlayışıyla hazırlandığı dile getiren Milletvekili Altınsoy; “Para ve maliye politikalarının eş güdümlü yürütülmesi ve fiyat artışlarını da beraberinde getiren tüm unsurlarla mücadele edilmesiyle 2024 yılında ortasından itibaren dezenflasyon süreci başlayacak ve fiyat istikrarı yeniden tesis edilecek. Türkiye yüzyılının ilk bütçesi olan 2024 yılı bütçesi yatırımı, istihdamı, üretimi ve ihracatı destekleyen vatandaş odaklı ve refahı yükselten bir anlayışla hazırlanmıştır.  2024 yılında merkezi yönetim bütçesinde bütçe giderlerinin on bir trilyon seksen dokuz milyar lira bütçe gelirlerinin ise sekiz trilyon dört yüz otuz yedi milyon lira olacağı bütçe açığının gayri safi yurt dışı asil oranı ise yüzde 6.4 olarak gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Bakanlığımızın 2024 yılı toplam bütçe teklifi 4.6 trilyon liradır. Bütçemiz ile Ziraat Bankası aracılığıyla hazine faiz destekli kredi toplam iki yüz yirmi yedi milyar lira tutarındadır. Çalışanlarımız ve emeklilerimiz aylık ücretlerini enflasyonun üzerinde önemli artışlar yapılmış, emeklilerimizin bayram ikramiyesi 2 bin TL’ye yükseltilmiş, emeklilerimize tek seferlik olmak üzere beş bin lira ödeme yapılmıştır. Birçok kamu görevlisi üç bin 600 ek göstergeden yararlanmaya başlamıştır” şeklinde konuştu.

Milletvekili Altınsoy, 2023 yılında işveren ve işçiye yönelik verilen destekleri belirterek; “Ayrıca uzman öğretmenlik, başöğretmenlik uygulaması getirilerek öğretmenlerimize mali aktarımlarda önemli artışlar yapılmış,  hekimlerimizin mali aktarımlarının yanında emekli mali aktarımlarında önemli oranda arttırılmıştır. Hastane yatak sayımız, 2023 yılında 268 bine yükseltilmiştir. Yine 2023 yılında 194 bin hekim ile vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Sakarya Gaz sahası devriyesine alınmasıyla birlikte Mayıs ayının sonuna kadar vatandaşlarımıza ücretsiz doğalgaz temini sağlandı.  Yine 1. 6 milyon işverene asgari ücret desteği verildi. 2023 yılında da işçi başına da aylık 500 TL asgari ücret desteği verilmektedir. 2022 yılında enflasyonla mücadele kapsamında 290 milyar TL vergi gelirinden vazgeçtik. EYT ile yaklaşık 2 buçuk milyon vatandaşımızı 2023 yılı içinde emekli olma hakkına kavuşturduk” dedi.

“Bu Minvalde Aksaray- Ulukışla- Yenice Demiryolu Hattı İhalesinin Bir An Önce Yapılmasını Da Talep Ediyorum”

Mecliste, Aksaray- Ulukışla- Yenice demir yolu hattı ihalesine değinen Milletvekili Altınsoy; “Esnaf muaflığı sistemini geliştirerek yaklaşık 850 bin esnafımız kazancına vergi susası getirildi. Asgari ücretin gelir vergisi ve damga vergisinden istisna tutulmasına yönelik düzenlemeyi hayata geçirdik. Gelir vergi tarifesiyle en alt dilime uygulanan vergi oranını yüzde 22’den yüzde 15’lere düşürdük. Yine 2.032 kilometre hızlı tren olmak üzere 14 bin kilometreye ulaşan demir yolu hatlarıyla milletimizin hizmetindeyiz. Bu minvalde Aksaray- Ulukışla- Yenice demiryolu hattı ihalesinin bir an önce yapılmasını da talep ediyorum.

“Türkiye Yüzyılı İnşa Yolculuğumuzda Güçlü Ve Müreffeh Bir Ülke Olma Vizyonuyla Ülkemizin Dünyadaki Konumunu Güçlendirmek Esas Amaç Olacaktır”

‘Ülkemizin dünyadaki konumu güçlendirmek esas amaç olacak’ diyen Milletvekili Altınsoy; “Yerli ve mili savunma araçlarımız, İHA’larımızla, SİHA’larımızla,  helikopterlerimizle, TCG Anadolu uçak gemilerimizle savunma sanayimizi güçlendirdik. Yine yapılmaz denilen yerli ve mili TOGG aracımızı yolarımızda vatandaşlarımızla buluşturduk. 2024 bütçemizde en temel önceliğimiz milletimizin dayanışmasıyla deprem felaketinin üstesinden gelmekti. Türkiye yüzyılı inşa yolculuğumuzda güçlü ve müreffeh bir ülke olma vizyonuyla toplumumuzun tüm fertlerinin refahını arttırmak ülkemizin dünyadaki konumunu güçlendirmek esas amaç olacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.

Haber: Fatma Altınok