Türkiye Barolar Birliği (TBB) bünyesinde faaliyet gösteren Aracı ve Takipçilerle Mücadele Komisyonu, 2025 yılı yeni çalışma dönemine resmî olarak başladı. Komisyonun ilk toplantısı 3 Mayıs 2025 tarihinde Ankara’da, TBB Saymanı ve Aksaray Barosu Delegesi Av. R. Erhan Toprak’ın koordinatörlüğünde düzenlendi.
Toplantıya komisyon üyesi olarak görev yapan Aksaray Barosu Delegesi Av. Ahmet Ramazan Yiğidim de katılarak yeni dönem çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hukukun üstünlüğünü ve avukatlık mesleğinin itibarını koruma amacı taşıyan komisyon, özellikle yetkisiz kişilerin hukuki temsil faaliyetlerine karşı mücadele konusunda önemli kararlar almayı hedefliyor.
Toplantıda, aracı ve takipçi faaliyetlerinin önlenmesi için barolar arası iş birliğinin güçlendirilmesi, bilinçlendirme çalışmaları ve disiplin süreçlerinin etkinleştirilmesi gibi konular ele alındı. Ayrıca, kamuoyunda farkındalık oluşturmak adına planlanan projeler ve hukuki düzenlemelere yönelik öneriler masaya yatırıldı.
Türkiye Barolar Birliği’nin bu alandaki kararlılığı, hukuk güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Yeni dönem çalışmalarının, mesleki etik ve hukuki standartların korunmasına yönelik önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Haber Merkezi