Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taşpınar’a hizmet etmek bizim için onurdur

Taşpınar belediye Başkanı Metin

Taşpınar belediye Başkanı Metin Dağ;
Taşpınar’a hizmet etmek bizim için onurdur
Taşpınar beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Metin Dağ, beldeye, halkımıza hizmet etmek bizim için onurdur, gururdur. Taşpınar’a hizmet için gece gündüz halkımızla beraber olduk. Onların bir dediğini iki etmedik. Hükümetimizin ve devletyimizin de desteği ile beldemize çok güzel hizmetler yaptık. Bu hizmetlkerin devamını isteyen vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Biz Taşpınar’a hizmete devam etmek için can siparane çalışmaya hazırız” dedi.


2019 yerel seçimlerinde Aksaray Merkeze bağlı Taşpınar beldesinde AK Parti’nin Belediye Başkan adayı Metin Dağ, seçimleri kazanarak, Taşpınar beldesini iki dönemin ardından AK Partili beldeler arasına girmesini sağlamıştı.
Mart 2024’de yapılacak Mahalli idareler seçimlerinde Taşpınarlılar, belediye binasına giderek mevcut belediye başkanı Metin Dağ’ın yeniden başkanlık görevine devam etmesi için desteklerini açıklıyorlar.


Taşpınar’ın AK Partili belediye başkanı Metin Dağ, görevi süresi boyunca beldeye önemli işler yaptı. Taşpınar belediye Başkanı Metin Dağ görev süresi boyunca beldenin araç parkını yüzde 90 yeniledi. Belediye araç parkına Kamyon, kepçe, otobüs, çöp kamyonu, cenaze arabası, makam arabası alındı.


4-12 yaş grubu çocukların din eğitimi göreceği Kuran kursu yapıldı. Cami lojmanı ve taziye evi yapıldı. Mezarlık genişletme çalışması yapılarak, mezarlık sorununu aştık.


Tarihi uzartı çeşmesini restore edildi. Alanın mezire alanı ve piknik alanına dönüştürdük. Beldenin yetersiz olan içme suyu sorunu aşmak için yeni kuyular açtık. Taşpınar’da 20 ayrı yere, mahallelere Helvadere suyunun aktığı tatlı su çeşmesi yaptık.

Taşpınar beldesinin girişine yeni modern park alanı yapıp, burada mescit, lavabo ve çeşme yaparak insanların dinlenme alanı olmasını sağladık.


Taşpınar’da ulaşımda yenilik yaptık. Beldenin emeklilerini, işçilerini ve çocuklarını 3 yıl boyunca 2 liraya taşıdık. Belde de bulunan 150 öğrenciyi ücretsiz olarak ulaşımını sağladık. Taşpınarlı 100 Üniversite öğrencisine 500 lira burs imkânı sağladık.

 
Beldenin çevresine peyzaj uygulaması yaptık. Bu anlamda 2500 fidanı toprakla buluşturduk. İmar alanı olan yerlerin tamamına kilitli parke taş döşedik.
Gençlerimiz için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte halı saha yaptık. Gençlerimizin, vatandaşlarımızın belde de spor yapmaları ve futbol oynamalarını sağladık.
Belde de kantar yoktu. Vatandaşlarımızın kamyon ve tırlarla alım yaptıkları için belediyeye ait 80 tonluk kantar yaptırdık.


Dar gelirli vatandaşlarımızı konut yeri ile buluşturmak için 400 parselin Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile toplu devir aşamasına geldi. Dar gelirli vatandaşlarımızın ev yapmaları için 400 ailemizi sevindireceğiz.

Taşpınar belediyesine ait su deposu yapılması için 12 bin metre kare alan arsanın ödemesini yaptık ve beldemize kazandırdık.
Katı atık deposu için 15 bin metre kare alan satın alınarak belediyemize kazandırıldı. Katı atık deposu için proje çalışmalarımız devam ediyor.
Taşpınar TOKİ ile Taşpınar beldesi arasındaki kanalizasyon hattı tamamen yeniden yapıldı.
Taşpınar kasabasına Doğalgazın gelmesi içinde Enerji Piyasası Kurulu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Taşpınar’da yaşayanlar ikinci dönemimizde Allah izin verirse doğalgaza da kavuşacak” dedi..
Taşpınar’ın AK Partili Belediye Başkanı metin dağ yaptığı konuşmada, Taşpınar belediyesi olarak hükümetimiz ile birlikte yeni dönemde de yeni projelerimizle halkımıza hizmet etmeye devam etmek istiyoruz. Halkımızın bizlere olan inancı ve desteği bizleri mutlu ediyor. Taşpınar beldesine hizmet etmeyi kutsal bir görev olarak görüyorum. Bizim tek derdimiz var tarihi Taşpınar2a hizmet etmektir. Gencinden yaşlısına, çocuğundan delikanlısına, kadınından erkeğine, emeklisinden işçisine belde de yaşayan herkese eşit şekilde hizmet etmeyi kendimize görev ad ettik. Bu yönde 4.5 yıldır çalışıyoruz.
Yeni dönemde Taşpınar beldesinde kent meydanı yapacağız. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Yeni projelerle Taşpınar’ın belediye başkanı değil, adeta hizmetkarı olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu yönde halkımızın vatandaşlarımızın ilgisinden ve desteğinden çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Haber: Ağustos GERÇE