Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

toprak İşlemesiz tarım projesi

toprak İşlemesiz tarım projesi tarla günü etkinliğiağaçören İlçesinde gerçekleştirildi.

ağaçören İlçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğünce,t.c. kalkınma bakanlığı konya ovası projesi bölge kalkınma İdaresi başkanlığınıntarımsal eğitim ve yayım projesi (kop teyap) mali destek programı kapsamındagöynük köyünde 28 haziran 2018 tarihinde “toprak İşlemesiz tarım ” projesinin tanıtımı amacıyla tarla günüetkinliği düzenlendi.

konu hakkında açıklamalarda bulunan İl müdürü bülentsaklav şunları söyledi.

tarla günü etkinliğine; İl müdürümüz bülent saklav,ağaçören kaymakamı zikrullah erdoĞan, belediye başkanı tuncay atak, İlçe müdürüorhan Şahİn, sivil toplum kuruluş temsilcileri, köy muhtarları, İl/İlçemüdürlüğü teknik personelleri, ağaçören ziraat odası personelleri ve çiftçilerkatıldı.  

“alternatif bir toprak işleme metodu olan toprakişlemesiz tarım veya başka bir ifadeyle anıza doğrudan ekim yöntemi, toprağıfazla işlemeden münavebe durumuna bağlı olarak, hububat, bakliyat veya endüstribitkilerinden herhangi birisine uygun ekim mibzeri ile bir seferde hem toprağıişlemek, hem tohum ekimini gerçekleştirmek suretiyle hem enerjiden tasarrufsağlamak hem de işgücünden tasarruf sağlamak amacıyla son dönemde hem dünya dahem de türkiye de alternatif bir yöntem olarak üreticilerimiz tarafındanbenimsenmektedir. İl/İlçe müdürlüğü olarak bizlerde kalkınma bakanlığınca konyaovası projesi bütçe imkânları ölçüsünde ağaçören İlçemiz göynük köyündeazaltılmış toprak işlemesini çiftçilerimize “tarla günü” etkinliği vasıtasıylagöstermiş oluyoruz. bu tür projelerin uygun İlçelerimizde de gönüllüçiftçilerle uygulanmasına bundan sonra da devam edilecektir. tarla günüetkinliğimize katılımlarınızdan dolayı Şahsım ve kurumum adına hepinizeteşekkür ederim.” dedi.

proje hakkında İlçe müdürlüğü teknik personellerincekatılımcı çiftçilere bilgi verildikten sonra, anıza doğrudan ekim mibzeri ile2017 yılı güz döneminde ekimi yapılan arpa bitkisinin hasadı gerçekleştirildi.

ağaçören’de uygulanan kop- teyap projesi; 2017-2018yıllarını kapsamakta olup, 41.307 tl lik bir bütçesi ile anıza doğrudan ekimmibzeri kullanılmak suretiyle 2 yıl üst üste arpa ekilişi yapılarakuygulanmıştır. tarla günü etkinliğine konu olan tarım alanı 17 dekar olup,dekardan 300 kğ ürün elde edilmiştir.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı iken Yargıtay
Sıradaki Haber Aksaray’da görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Bolu’ya atandı!