Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımsal üretim sözleşmelerinde arabuluculuk yönetmeliği yayınlandı

Tarımsal Üretim Sözleşmelerinde Arabuluculuk

Tarımsal Üretim Sözleşmelerinde Arabuluculuk Yönetmeliği resmi gazetede yayınlandı. Resmi gazete yayınlanan karar ile tarımsal üretim sözleşmelerinde yaşanan hukuksal uyuşmazlıkların çözüm sürecini düzenleyerek kesin çözüme ulaşmak amaçlandı.
Yönetmeliğin şartlarından olan; tarımsal üretim sözleşmelerinden oluşan davalarda arabulucuya başvurulmuş olmak zorunludur. Davacı, arabuluculuk faaliyetinden ötürü anlaşmaya varılmadığına dair son tutanağın aslını veya onaylanmış dava dilekçesini eklemelidir. Aksi durumda belgelerin elde edilmediğinde dava şartı yokluğu nedeniyle reddedilir.
Kısacası yönetmeliği göre; dava açılmadan önce arabuluculuk sürecinin zorunluğunu şartı getiriliyor. Yönetmeliğin diğer bir esaslarından olan, tarımsal sözleşmelerinden oluşan hukuksal uyuşmazlıklarda arabuluculuk yoluyla çözümlenmesinde arabuluculuk süreci ile uzmanlık eğitimi alması zorunlu hale geliyor.
Getirilen yeni düzenlemenin amacı, tarımsal üretim sözleşmelerinden kaynaklanan hukuksal uyuşmazlıkları usul ve yönetmeliklere göre sonuçlandırmak. Yönetmelikle birlikte, tarımsal üretim sözleşmelerinden oluşan hukuksal uyuşmazlıkları daha hızlı ve verimli bir şekilde sonuçlanması sağlanıyor.
Haber: Fatma Altınok