Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TARIMSAL SULAMA ÖNCELİĞİMİZDİR

aksaray’da 25 yerleşim alanının

aksaray’da 25 yerleşim alanının tarımsal sulamaihtiyacını karşılayan sulama hattı kapalı sulama sistemine dönüştürülmesiprojesi inşaatını inceleyen ak parti aksaray milletvekili cengiz aydoğdu veberaberindeki heyet aksaray ticaret borsasını ziyaret ederek sulama sistemihakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

toplantıya ak parti aksaray milletvekili cengiz aydoğdu,ak parti aksaray İl başkanı hüseyin altınsoy merkez İlce başkanı hamza aktürk,aksaray ticaret borsası başkanı hamit Özkök, meclis başkanı nurettin yapılcan,ziraat odası başkanı emin koçak, İl genel meclis Üyesi ve damızlık koyun keçiyetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk, uluırmak sulaması sağ sahilsulama birliği başkanı ayfer karlı, yenikent belediye başkanı mehmet akdere, akparti yönetim kurulu üyesi mustafa yenisan, ticaret borsası yönetim kurulubaşkan yardımcısı naci duman, meclis Üyeleri hasan kurt ve erdal yıldızkatıldı.

ak parti aksaray milletvekili cengiz aydoğdu su tarımsalanlamda önceliğimiz diyerek şu ifadelere yer verdi.

“ bu gün aksaray ticaret borsasındayız. bu teşkilat bubina aksaray’da pek çok şeyi başarmış, anlattığım sorumlulukların hem kıymetinibiliyor, hem gücünü biliyor, hem bu işin takatinin nelere bali olacağınıbiliyor. bu gün buraya dertleşmeye geldik. Öylede olduğuna inanıyorum.  arkadaşlarımızla aksaray’ı konuştuk, tarımıkonuştuk, sulamayı konuştuk. aksaray da su tarımsal konularda birincisıradadır. her zaman hayati bir önem arz ediyor. Şu anda biz mamasın barajınınmevcut sulama sistemini kapalı devreye alan bir projeyi başlattık. İnşaatıdevam ediyor. İnşaat alanını inceledik ve oradaki sulama birliği görevlisiarkadaşlarımızdan, müteahhidimizden, dsİ müdürümüzden bilgiler aldık. orada çokguru verici, sevindirici çalışmalar olduğunu öğrendik. tabi şimdi endişemizhemşerilerimizin de endişesi o çalışmaların ekonomik müzayaka sebebi ile gecikmemesidir.onun için bir el birliği yaptık. karşılıklı istişarelerde bulunduk. bizim içinufkumuzdaki hedef aksaray’ın konya ovasına doğru açılan sahayı, yine aynışekilde nevşehir’ e doğru açılan sahayı, ankara’ya doğru açılan sahayı veverimli aksaray ovalarını sulayacak suyu temin edebilme imkânları birincigündem maddemiz. bu konular la alakalı görüş alışverişinde bulunduk. bizborsamıza teşekkür ediyoruz. sayın başkanımız hamit bey’e teşekkür ediyoruz.hürmetler ediyoruz. saygılar sunuyorum” dedi.

aksaray ticaret borsası başkanı hamit Özkök ise“Şehrimizin ak parti milletvekili cengiz aydoğdu ağabeyim ve değerli ilbaşkanımız ve teşkilatı ile birlikte ayaklarının tozu ile aksaray’ımız için çokbüyük önem arz eden kapalı sulama sistemine dönüştürülmesi projesi inşaatınıincelediler. biz de aksaray ticaret borsası ve sektör paydaşları olarak suyaçok büyük önem veriyoruz.  bu konu da songelişmeleri bizlerle paylaşmak için buraya gelen cengiz aydoğdu vekilimehastalığı yerinde teşhis ettiği, yerinde bizzat kontrol ettiği ve bizlere deönümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda bilgiler verdiler.kendilerine çok teşekkür ediyorum. aksaray’ın 180-200bin dekar tarım alanınıkapsayan bir alanda faaliyet gösteren sulama birliği kapalı sisteme geçmesi ileönemli bir projeye imza atmış oldu. sayın vekilimin çok büyük emeği ve gayretiile bu proje aksaray’a kazandırıldı. kendisine müteşekkiriz. bu projeninönümüzdeki yıl sulama sezonuna yetişmesi çok önemli bir durumdur. bu konuda daeksiklerimiz var. yüklenici firmanın yapması gerekenler var. sayın vekilimdeburada söz verdi. İnşallah gayret gösterilecek. bizde sivil toplum örgütleriolarak bu projeye sonuna kadar destek vereceğiz. bizler birlikte daha güçlüyüz.sayın vekilimin önderliğinde her projeye destek vereceğimizin sözünü buradanbir kez daha veriyorum. ben kendilerine aksaray’ a verdiği önemden ve özellikleson günlerde köy köy gezerek sektör temsilcileri ile bir araya gelereksorunlarını dinleyip çözümü konusunda gerekli makamlara ulaştırdığından dolayıkendilerine çok teşekkür ediyorum. İyi ki aksaray’ımızın böyle bir ağabeyi vardiyorum hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

                

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Sultanhanı Kaymakamı Abdullah Melikoğlu,
Sıradaki Haber Kaymakam Melikoğlu’dan Sarıyahşi Kaymakamına ziyaret