Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarımsal girdi fiyat endeksinin 2024 yılı Ocak ayı verilerini açıkladı. TÜİK ‘ten elde edilen verilere göre tarımsal girdi endeksi yıllık yüzde 45,11 artarken aylık ise 7,51 oranında arttığı görüldü.

2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 7,51 olan tarımsal girdi endeksi, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,11 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 36,81 arttı.

Ana gruplara bakıldığında bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 7,27, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 9,07 artış yaşandı. Bir önceki yılın aynı ayına göre göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 41,22, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 74,88 arttı.

Tarımsal girdi fiyat endeksinin yıllık değişimleri incelendiğinde göre 4 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek değişim gösterdiği hesaplandı. Değişimin en yüksek olduğu alt sektöre yüzde 167,95 ile veteriner harcamaları olduğu görüldü.

Aylık değişimlerine bakıldığında, 4 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek değişim gösterdiği görüldü. Değişimin en yüksek olan alt grup ise yüzde 29,35 ile veteriner harcamaları olduğu hesaplandı

Haber: Fatma Altınok