Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımın Yıldızları Buluştu: Sürü Yöneticisi Kursu Üreticilerle Değerlendirildi!

Tarımın temel unsuru çobanlık

Tarımın temel unsuru çobanlık ve sürü yönetimi, Aksaray’da düzenlenen kursla bir araya gelen sektörün önde gelen isimleriyle değerlendirildi. Tarım İl Müdürü, Birlik Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı, çiftçilerle birlikte geleceğin tarım stratejilerini masaya yatırdı.

Aksaray Ziraat Odası ev sahipliğinde gerçekleşen “Sürü Yöneticisi (Çoban)” kursu, tarımın geleceği açısından kritik bir öneme sahip. Tarım İl Müdürü Nejdet Demir, Birlik başkanı Mahmut Aktürk ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, kursun düzenlendiği mekanda çiftçilerle bir araya gelerek eğitimin ve tarımın geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Tarım ve Orman İl Müdürü Demir, yaptığı açıklamada, “Çobanlık ve sürü yönetimi, tarımın temel taşlarından birini oluşturuyor. Bu kurs, sektördeki nitelikli işgücüne katkı sağlamak adına oldukça önemli. Burada, çiftçilerimizin eğitim düzeyini yükselterek verimliliği artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Mahmut Aktürk ise, “Üreticilerimizin bu tarz eğitimlere katılımı, sektördeki gelişmeleri yakından takip etmeleri açısından büyük önem taşıyor. Bu kurslar, teknoloji ve modern tarım uygulamalarıyla birlikte geleneksel bilgi ve deneyimi bir araya getiriyor.” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, “Çiftçilerimizin, tarımda verimliliği artırmak adına eğitimlere katılımı, sektörümüzün daha rekabetçi ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacak.” diyerek çiftçilerin eğitimlere olan katılımının önemine vurgu yaptı.

Etkinlik, çiftçilerin deneyimlerini paylaşmalarına ve tarımın geleceğini şekillendirmeye yönelik verimli bir platform oluşturdu. Bu tür etkinliklerin, tarımın gelişimi ve çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlaması bekleniyor.

Haber: Fatma Altınok