Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir ile Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, merkeze bağlı Kazıcıktolu Köyü’nde bulunan şeker pancarı ekili arazide saha ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyaret sırasında çapa yapan mevsimlik tarım işçileriyle sohbet eden heyet, üretimin temel taşlarından biri olan işçilerin taleplerini ve karşılaştıkları zorlukları dinledi.

Tarlada emek veren vatandaşlarla yakından ilgilenen İl Müdürü Demir, tarımda emeğin ve alın terinin önemine vurgu yaparak, “Bu toprakların bereketi, sizin emeğinizle hayat buluyor. Sizler üretimin görünmeyen ama en kıymetli gücüsünüz” ifadelerini kullandı.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da yaptığı açıklamada, mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Gerçekleştirilen ziyaret, hem üreticilerin moral bulmasına hem de yetkililerin sahadan birebir bilgi almasına imkân sundu.
Ağustos Gerçe

