Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımı Geleceğe Taşıyacak Olan Gençlerimizdir

  14 Mayıs Dünya

 

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle açıklama yapan Aksaray Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, üreten çiftçilerin mutlu olması halinde ülkenin mutlu olacağını söyledi.

Aksaray Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk yaptığı açıklamada, seçimler ile Dünya Çiftçiler Gününün aynı güne denk geldiğini belirterek “ Seçimlerin ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. 14 Mayıs aynı zamanda hem “Anneler Günü” hem de her yıl kutladığımız “Dünya Çiftçiler Günü”dür. Dolayısıyla bu özel günlerimizi kutluyor ve seçim sonuçlarıyla birlikte 14 Mayısta kazananın çiftçilerimiz olmasını temenni ediyorum. 15 Mayıs sabahından itibaren tarımda yeni bir sayfa açılarak yurdumuzun dört bir yanında, her karış toprağında “Üreten Türkiye” yolunda kararlılıkla yürümeliyiz “ sözlerini kullandı.

Çiftçilerin mutlu olacağı yeni bir dönemi görmek temennisinde olduklarını belirten Aktürk “ Çiftçimiz mutlu olursa Türkiye Mutlu olur. Çiftçilerimiz milyonlarca insanımızın gıda güvencesini sağlayan en değerli en temel varlıklarımızdır. Dolayısıyla sağlam temeller üzerinde yükselecek olan tarım sektörünün başrol oyuncuları olan çiftçilerimiz, yetiştiricilerimiz desteklerden en fazla payı alması sağlanmalıdır. Çiftçi üretir, yetiştirici yetiştirir ve hak ettiği kazancı sağlarsa mutlu olur. Çiftçinin mutlu olması demek üretimin sürdürülebilir olması demektir. Üretimin artan miktarlarda devam etmesi tüketiciye uygun fiyatlarla gıda demektir. Sonuç itibarıyla altını çizerek bir kez daha ifade etmem gerekirse; Çiftçimiz mutlu olursa Türkiye mutlu olur.” dedi.

Genç çiftçi ve yetiştiricilerin üretimde etkin pay almaları ve küçük aile işletmelerinin rol model olması gerektiğine vurgu yapan Aktürk “ Çiftçiler desteklenirken özellikle gençlerin tarım ve hayvancılığa yönelmesini sağlayacak programlara öncelik verilmelidir. Çünkü halen çiftçilikle uğraşan çiftçilerimizin yaş ortalamaları 55-60 yaş aralığındadır. Dolayısıyla tarımı geleceğe taşıyacak olan gençlerimizdir ve bu konuda gençlere maddi manevi her türlü destek sağlanmalıdır. Küçük aile işletmeleri ülke tarımı için rol model bir yapıya kavuşturularak olduğundan çok daha fazla desteklenmelidir. Tarımın daha iyi yerlere gelmesinin yolu, anahtarı budur” değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Ağustos Gerçe