Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımda Geleceği Şekillendiren Eğitim: Kırsal Kalkınma ve Bireysel Sulama Destekleriyle Bilinçlenme

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kırsal kalkınma ve bireysel sulama destekleri konusunda eğitim verildi.

Aksaray’da danışmanlık hizmeti veren ki ve kuruluşlara yönelik verilen hizmette kırsal kesimlerinde tarımsal faaliyetlerinin arttırılması yönünde istişarelerde bulunuldu. Devlet desteklemeleriyle kırsal kesimdeki üreticilerin tarımsal faaliyetleri katkı sunarak sulama destekleri kapsamında bilgiler verildi.

Aksaray’da üretimi arttırmak ve canlı tutmak adına tarım il Müdürlüğü ve ilgili kuruluşlar tarafından yürütülen faaliyetler ve devlet desteklemelerinden üreticilerin faydalanabilmesi adına eğitimler verilerek teşvik edilmeye çalışılıyor.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir başkalığında gerçekleşen eğitimde kırsal kalınma ve bireysel sulama destekleri kapsamında danışmanlık hizmeti veren kişiler ve kuruluşlara devlet desteklemeleri ve teşviki hakkında bilgiler verildi.

Kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında bireysel sulama destekleri konusunda bilgiler veren İl Müdürü Demir, doğru sulama sistemleri hakkında bilgiler vererek tarımsal sulama sistemlerinin teşvik edilmesi ve arttırılması adına devlet tarafından verilen desteklemeler hakkında bilgiler verdi.

Tarımda verimliliği arttırmak adına sulama sistemlerinin oluşturulması tarımsal faaliyetlerin temel unsurları arsında yer alırken bireysel sulama desteklemelerinden üreticilerin yararlanmasını sağlamak ve teşvik etmek amacıyla bilgiler verildi.

Haber: Fatma Altınok