Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımda Fiyatlar Yükselişte: TÜİK’ten Çarpıcı Rakamlar!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan rapora göre Türkiye’de üretici fiyat endeksinde yıllık bazda artış yaşandı.

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 60,77 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli olarak yayımlanan veriler kapsamında tarım ürünleri üretici fiyat endeksine yönelik veriler belli oldu. Yayımlanan veriler kapsamında Tarım-ÜFE’de, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,71 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 20,68 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,77 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 60,69 artış gerçekleştiği görüldü.

Ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde artış yaşandı

TÜİK tarafından yayımlanan verilerin detayında ise; sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,67 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 4,43 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,65 artış gerçekleştiği görüldü. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 2,27 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 11,79 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 4,58 artış gerçekleştiği görüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayımlamış olduğu veriler kapsamında yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 166,06 ile yağlı meyveler olurken , aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 58,57 ile turunçgiller olduğu görüldü.

Ağustos Gerçe

Kayseri’de uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla
Sıradaki Haber Uyuşturucu ticaretinden yargılanan sanığa 15 yıl 9 ay hapis cezası