Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım Ürünleri Üretici Fiyatları Rekor Kırdı: Yıllık %54,58 Artışla TÜİK Açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), düzenli olarak yayımladığı verilerden olan hizmet üretim endeksinin 2024 yılının Mayıs ayına ait verilerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK),

Türkiye İstatistik Kurumu hizmet üretim endeksinin 2024 yılının Mayıs ayı verilini yayımladı. Açıklanan verilere göre hizmet üretim endeksi yıllık ve aylık olarak artış gösterdi.
Hizmet üretim endeksi yıllık %0,8 arttı
TÜİK’in açıkladığı verilere göre, hizmet üretim endeksi 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,8 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri %2,5 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri %5,9 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri %4,6 arttı, gayrimenkul hizmetleri %0,4 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %0,2 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise %5,0 arttı.
Hizmet üretim endeksi aylık %1,3 arttı
Hizmet üretim endeksi 2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %1,3 arttı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri %1,3 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri %0,4 arttı, bilgi ve iletişim hizmetleri %0,5 arttı, gayrimenkul hizmetleri %6,5 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %2,6 arttı, idari ve destek hizmetleri ise %0,7 arttı.

Hakan Hidayet Deniz