Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım İl Müdürü Saklav, “Ormanlarımızı hep birlikte koruyalım”

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, sıcak havalarda yine meydana gelen anız yakma, orman yangınları ve atıkları çevreye atarak çevre kirliliği oluşturma hususunda vatandaşları uyardı. Ormanlarının korunması gerektiğine vurgu yapan Tarım İl Müdür Saklav, yaşanan orman yangınlarına dikkat çekti.

Yaz aylarının gelmesiyle beraber vatandaşlar piknik aktiviteleri gerçekleştirmeye başladı. Orman arazilerinde ateş yakmanın, sigara izmariti atmanın, anızların yakmanın çevreye ve insana verdiği zarara değinerek uyardı.

           

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına doğayı ve ormanı korumanın önemine değinen Tarım ve Orman İl Müdürü Saklav; ”Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım, ormanlarımızı hep birlikte koruyalım.” dedi.

Tarım İl Müdürü Saklav, yaşanabilir bir dünya için, atıkları topla, izmaritleri atma, ateş yakma çağrısında bulunarak böyle olaylar karşısında Acil 112 hattını ve 177 Orman Yangın Hattını arayarak bildirmelerini ve ormanlarının koruması hususunda vatandaşları uyardı.

Haber: Fatma Altınok