İl Müdürü Nejdet Demir tarafından yapılan açıklamada, mevsim normallerinin altına düşecek sıcaklıkların özellikle tarımsal ürünler açısından risk oluşturabileceği vurgulandı. Soğuk hava dalgasının etkisiyle don olaylarının yaşanabileceğine dikkat çeken Demir, üreticilerin seralarını, açık alanlardaki ürünlerini ve hayvan barınaklarını koruyacak önlemleri almalarını tavsiye etti.
Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir tarafından yapılan bilgilendirme, özellikle meyve ve sebze üreticilerinin yanı sıra hayvancılıkla uğraşan çiftçileri de yakından ilgilendiriyor. Açıklamada, vatandaşların hava durumu güncellemelerini düzenli olarak takip etmeleri ve gerekirse İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden bilgi almaları gerektiği belirtildi.
Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği açısından erken uyarı sistemlerinin önemine dikkat çekerken, meteorolojik gelişmelere karşı hazırlıklı olunmasının hem ürün hem de ekonomik kayıpların önüne geçebileceğini ifade etti.
Ağustos Gerçe

