Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TARİHİ TİYATRO SALONU YENİLENİYOR

aksaray belediye başkanı haluk

aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı’nın tariheverdiği önem şehirdeki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılmasını sağlıyor. 

İkinci kılıçaslan hamamımın atıl vaziyetten gün yüzüneçıkarılmasının ardından tiyatro salonunu da gündeme alan belediye başkanı halukŞahin yazgı, aksaray belediyesine ait tarihi tiyatro salonunu restoreettiriyor.

Çatı tadilatı ve sonradan yapılmış olan ön girişinyıkılmasıyla başlayan restorasyon işleri, tarihi binanın zayıflayan yerleriningüçlendirilmesi ve gerçek tarihi dokunun ortaya çıkartılmasıyla devamediyor. 

başkan yazgı, yardımcılarıyla birlikte restore çalışmalarıdevam etmekte olan tiyatro salonuna giderek, hem inceleme yaptı hem deyetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

tiyatro salonundaki restorasyon hakkında bilgi verenyetkililer, restore işlerinin titizlikle yürütüldüğünü, salonun aslındabulunmayan ve sonradan eklenen yapıların yıkılarak orijinal yapısının ortayaçıkartıldığını ifade ederek, restorasyon işlerinin park bahçe ve peyzajdüzenlemesinin yapılmasıyla tamamlanacağını ve yepyeni yüzü ile vatandaşlarınhizmetine sunulacağını kaydettiler.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'da emniyet ekiplerine yönelik moral
Sıradaki Haber İçişleri Bakanlığı’nın Desteklediği Etkinlik: Aksaray Polisine Moral Dopingi!