Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarihi Miras Yeniden Hayat Buluyor: II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkü Restore Ediliyor!

Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan

Aksaray Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünde sona geliniyor

Aksaray Belediyesi tarafından şehir içerisinde bulunan tarihi miraslara sahip çıkılmaya devam ediyor. Yıllar içerisinde tahrip olan II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkünde restorasyon çalışmalarınsa sona doğru yaklaşılıyor.

Aksaray Belediyesi tarafından tarihi ver kültürel miraslara sahip çıkılarak geçmişten günümüze kalan değerli yapılar yeniden restore edilerek halka hizmete sunuluyor. Birçok restorasyon çalışmasına imza atan Aksaray Belediyesi II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkü yapılan çalışmalarda sona gelindiğinde açıkladı.

“Ecdad yadigârı eserlerin gelecek nesillere aktarılması adına gayretle çalışıyoruz. Aslına uygun şekilde restore ettiğimiz tarihi mekanda çalışmalarımızın sonuna yaklaştık” diyen Aksaray Belediyesi, vatandaşların merakla beklenilen çalışmaya yönelik müjdeyi verdi.

II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkü gelecek nesillere aktarılması için yeniden hizmete açılması hedefleniyor. Bu çerçevede kapsamlı çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi tarihi mirası yeniden onarıyor. Aksaray Belediyesi esere sahip çıkarak yeniden restorasyon çalışmalarına başladı. II. Kılıçarslan Türbesi ve Köşkü gerçekleşen çalışmalarda sona doğru yaklaşılıyor.

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmalar ile tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkıldığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatma Altınok