Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarihi “Aksaray Sesi” Gazetesi kütüphaneye bağışlandı

Şehrimizin basın tarihindeki en

Şehrimizin basın tarihindeki en önemli gazetelerinden olan Aksaray Sesi Gazetesi’nin sayıları hiçbir yerde yoktu. Aksaraylılar Derneği’nde bulunan gazetenin sayıları tek ciltte toplanmış olarak İbrahim Sueri tarafından bugün itibariyle Aksaray Halk Kütüphanesi’ne bağışlanmıştır.

Bilindiği gibi 1950-54 arasında belediye başkanlığı yapan A. Nuri Kadıoğlu’nun şehrin tarih ve kültürüne hizmeti çok önemlidir. Mezkûr tarihler arasındaki hizmetlerden birisi de Aksaray Sesi Gazetesi’dir.

Yazı işleri müdürlüğünü Eczacı Nusret Kemal Otyam’ın yaptığı Aksaray Sesi Gazetesi’ndeki yazı ve haberler çok değerlidir. Bu gazeteden başka yine Ankara Aksaraylılar Derneği tarafından 1980’li ve 1990’lı yıllar ayda bir yayımlanan Aksaray Haber Bülteni de kütüphaneye bağışlanmıştır. İki gazetenin katalog numaraları sırasıyla 51146 ve 51147’dir. Bu kıymetli eserleri Halk Kütüphanesi’ne bağışlayan Ankara Aksaraylılar Derneği eski başkanlarından İbrahim Sueri’ye, refakat eden Mesut Sueri’ye teşekkür ederiz.

Şehir tarihçisi Dr. M. Fırat Gül zaten Aksaray Sesi Gazetesi’ni değerlendirdiği kitabını yakında meraklılarıyla buluşturacak.

Haber: Ağustos Gerçe