Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TARİHE YOLCULUK BAŞLIYOR

aksaray belediyebaşkanı haluk şahin

aksaray belediyebaşkanı haluk şahin tarihe yolculuk başlattı. aksaray belediye başkanı halukŞahin yazgı bir ilke daha imza atarak, 17-23 eylül tarihleri arasında yapacağıfestival ile tarihe yolculuk başlattı.

aksaray’da bulunanulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelen aksaray belediye başkanıhaluk Şahin yazgı bu yıl gerçekleştirecekleri festival öncesi festivalle ilgilibasın mensuplarını bilgilendirdi.

aksaray belediyebaşkanı haluk Şahin yazgı festivalin tanıtım programında yapmış olduğukonuşmada; “ihlara festival programımızı iki senedir yapamıyoruz. sebepleri isesizlerin de bildiği üzere 15 temmuz darbe teşebbüsü ve şehit ve gazilerimizolduğu zaman biz festival yapmamıştık o nedenle bu yıl festival programımızıyapalım. ihlara adı altında olan bir çalışma idi. 33’üncüsügerçekleştireceğimiz bir çalışma bu festivalimize şarkı, türkü koymayalım da,içerisinde kültürel etkinliklerinin olduğu bir anma programına dönüşsün kenditarihi kültürümüzü biraz daha ön plana çıkaracağımız bir etkinlik fikrioluşturduk. ii kılıçaslan bizim manevi büyüğümüz, şehrin lideri aslında. onunkonusu olan onun teması olan bir çalışma ile başladık. dedik ki; ii kılıçaslanselçuklu sultanı olarak konya’dan sonra burasını ikinci başkent ilan etmiş,birçok faaliyet ve çalışmalarını burada gerçekleştirmiştir. geçenlerdecumhurbaşkanımızın malazgirt’te yapmış olduğu çok güzel bir program ve oprogramda üzerine vurgu yapılan konu şehre giriş, anadolu’ya giriş, malazgirtbir kapı olarak bahsediliyordu. ii. kılıçaslan’ın yapmış olduğu miryokefalansavaşı anadolu’nun tapusunun alındığı tarihte bizans ile yapılan bir savaştır.1176 yılındaki bu savaşla bizans anlamıştır ki, türkleri anadolu’danatamayacağız demişlerdir. malazgirt savaşından 100 yıl sonra yapılan savaştır.biz dedik ki, bu konuyu tema olarak alalım. malazgirt’le başlayan süreç,miryokefalon’la beraber anadolu’nun tapusunun alındığı süreç olsun. anadolu’nuniki tane aslanı var bir tanesi alparslan diğeri ise ii. kılıçaslan dedik. butemayı bu duyguyu öne çıkartan bir çalışma yaptık”

geçmişten geleceğe yolculuk

başkan yazgı; “ii kılıçaslan ki, aksaray’ımızı konya’dansonra ikinci başkent olarak konumlandırmış ordugâh yapmış, zamanın âlimleriniulemalarını, sanatkârlarını şehrimize davet ederek burayı öyle bir noktayagetirmiş ki, daha sonra isimlendirdiği darul zafer, Şehri süleha gibi isimlerialmayı hak etmiş güzel bir ilimizdir. bu etkinliklerimiz çerçevesinde de dünitibariyle başladığımız pazar gününe kadar sürecek bir takım etkinliklergerçekleştireceğiz, esas büyük kortej yürüyüşümüz cuma namazından sonragerçekleştirmeyi planlıyoruz. kılıçaslan parkı içerisinde yapmış olduğumuzotağan çadırları hem eski dönemdeki o eski kültürünün izlerini gösterecek vehem de o dönemdeki medeniyetimizin at sporları, okçuluk ve güreşlerle ilgilibazı gösterilerde olacak. buraya gelen ziyaretçilerimiz sanki 12. yüzyıldayaşıyorlarmış gibi hissedecekler kendilerini. o döneme ait olan kültürleri,meslekleri, uğraşları, sporları ve unutmaya yüz tutmuş olan eski oyunlarıgörerek yaşama imkânı bulabilecekler. adeta geçmişe yolculuk yapacaklar.selçuklu şehri olan aksaray bugününden geçmişe giderek tarihini unutmadı.aksaray belediye başkanı haluk Şahin yazgı 17-23 eylül arasında düzenleyeceğifestivalde buram buram tarih kokacak olan festivale tüm hemşerilerimizdavetlidir” dedi.

haber vedat tunç

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

MEDAŞ Aksaray İşletmesi, bayram döneminde
Sıradaki Haber MEDAŞ Duyurdu: Bayramda Aksaray’ın O Köyleri Karanlıkta Kalacak!