Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TARAMA TOPLANTILARINDA İHTİSASLAŞMA SÜRECİ KONUŞULDU

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof.

aksarayÜniversitesi (asÜ) rektörü prof. dr. yusuf Şahin, ihtisaslaşma sürecine ilişkinfakülteler bazındaki tarama toplantılarının şehrin diğer paydaşlarıyla dayapıldığını ve kapsamı genişleyen bir biçimde görüşmelerin devam edeceğinisöyledi.

mühendislikfakültesi ve fen edebiyat fakültesi akademisyenleriyle gerçekleştirilen taramatoplantılarında sürece dair bilgiler veren rektör Şahin, ortaya çıkacakprojelerin mutlaka sürdürülebilir ve toplumsal bir etkisinin olması gerektiğinikaydetti. spor ve sağlık alanıyla kesişen ortak kümede proje ve fikirlerinortaya çıkması gerekliliğine dikkat çeken asÜ rektörü, “İhtisaslaşma tek başınaspor veya tek başına sağlık alanıyla alakalı değil. mutlaka bu iki alanınkesişmesi gerekiyor. birbirimizi daha iyi anlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiztarama toplantılarımızda, sürecin çerçevesini çiziyoruz” dedi. bu proje ileasÜ’nün, kendisiyle aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında bir faz dahayukarıya çıktığını anlatan Şahin, “Şunu da akılda tutmak gerekiyor; bu projetek başına Üniversitenin değil, şehrin tüm dinamiklerinin işbirliği ileyürüyecek. Örneğin; projeler kapsamında bir tesis ihtiyacı söz konusuysa ve butesis kamu kurumlarından herhangi birisinde varsa o tesis kullanılacak. süreçvalilik tarafından koordine edilecek. bizden beklenen, alana uygun niteliktefikirler ve projeler ortaya koymak” dedi. Üniversite dışındaki diğerpaydaşlarla da görüştüklerini ve görüşmelerin devam edeceğini anımsatan prof. Şahin,“sürecin sonunda mutlaka katma değer oluşturan bir sonuç çıkması gerekiyor.yani, spor ve sağlık alanıyla kesişen bir proje geliştireceğiz, bu projeyi birişadamı veya sanayici kullanacak, ortaya bir üretim çıkacak, bu üretimistihdama ve şehrin genel ekonomisine katkı sağlayacak… Üniversite projeaşamasından sonra bu işlerden elini çektiğinde, sürdürülebilir bir değerinoluşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

toplantılardarektör yardımcısı prof. dr. engin deligöz’ün hazırlık aşamasına dair bilgiler vermesininardından, mühendislik fakültesi dekanı prof. dr. semih ekercin ve fen edebiyatfakültesi dekanı prof. dr. yusuf yakar da kısa birer konuşma yaptılar.etkinlik, akademisyenlerin ilk fikirlerinin alınmasının ardından sona erdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi personelleri şehir içerisindeki
Sıradaki Haber Aksaray Mezarlıkları Bayrama Hazır: Temizlik ve Çiçek Dikimi Tamamlandı!